Hlavní obsah

Šumperský Hluchák učí své žáky hypermoderně

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmodernější vybavení zpříjemňuje hodiny cizích jazyků a výpočetní techniky žákům základní školy 8. května v Šumperku. Hluchák, jak se škole ve městě odedávna říká, je tak už třetí školou v Šumperku, která využila evropské dotace a pořídila nejmodernější techniku.

Foto: Tereza Schreiberová

Projekt byl zrealizován s přispěním Regionálního operačního programu Střední Morava

Článek

Základní škole v ulici 8. května v Šumperku se podařilo získat dotaci EU na modernizaci učeben jazyků a výpočetní techniky. Kompletní vybavení čtyř jazykových učeben a dvou tříd pro výuku výpočetní techniky přišlo na více než dva miliony korun - 85 % rozpočtu uhradila unie, zbytek město Šumperk a samotná škola.

"Žádost o dotaci jsme připravili v lednu loňského roku, projekt bude ukončen na konci června. Základní škola se dlouhodobě profiluje jako škola s posílenou výukou cizích jazyků, proto bylo směřování projektu nadmíru jasné - modernizace výuky, zejména cizích jazyků," informovala Michaela Dzubáková z poradenské firmy Artory - Consulting, s. r. o., která pracovala již na několika podobných projektech základních škol v Šumperku i Mohelnici.

Modernizované učebny výrazně zatraktivní výuku. V jazykových laboratořích má každý žák svůj počítač, sluchátka i mikrofon a učitel tak může pracovat s každým žákem individuálně či si může žáky dělit do různých skupin a přidělovat jim jiné úkoly.

"Interaktivní tabule pak umožňuje učiteli vytvářet různé vzdělávací programy, kdy žáci pracují s dotykovou obrazovkou a mohou tak hrát různé vzdělávací hry nebo vyplňovat cvičení," dodala Dzubáková.

Hluchák je už třetí školou, která v Šumperku zrealizovala obdobný projekt. V minulosti na evropskou dotaci s tímto zaměřením dosáhly už základní školy v ulicích Vrchlického a Sluneční.

Reklama

Výběr článků

Načítám