Hlavní obsah

Šťastné vítězství v ragby: Česko - Nizozemsko 22:10

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až teprve třetí podzimní start českých ragbistů v B1 divizi ME byl pro ně úspěšný, když v domácím prostředí v Praze na hřišti Tatry Smíchov pod Strahovem porazili v sobotu Nizozemsko 22:10. Čeští borci se tak udrželi v soutěži i pro další dvouleté období. V Říčanech 26. listopadu je čeká ještě Moldavsko.

Foto: Petr Skála

Vachtan Pailodze s míčem v ruce byl oporou českých ragbistů v nesnadném utkání s Nizozemci

Článek

Hosté vycítili příležitost získat důležité body, které by jim pomohly k udržení ve skupině a na 30 minut ze 40 minut prvního poločasu zamkli české borce na jejich polovině hřiště. 

Neměli však štěstí. Zejména jejich kopáč si nevybral šťastný den, když ze tří trestných kopů dvakrát minul a jednou se trefil do tyče. Navíc Nizozemce ve 12. minutě zaskočil Michal Schlanger, který vynesl míč na polovinu soupeře a ve vhodném okamžiku přihrál klubovému spoluhráči z Říčan Janu Rohlíkovi, který položil pětku.

Ve 23. minutě se zase drze protáhl otevřenou obranou Milan Jirman a položil druhou českou pětku. "Dva útoky, dvě pětky. To je dobrá bilance první půle," pochvaloval si na střídačce ještě sedící Jiří Skall, pro něhož mělo být utkání rozloučením se s reprezentací, za kterou sehrál 74 utkání.

Nizozemský tým však do půle stačil srovnat skóre. Nejdříve Nizozemci proměnili trestný kop a pak Elisara položil pětku a stejný hráč ještě vyrovnal následným kopem po pětce.

Ve druhém poločase už měli čeští hráči více ze hry a dokázali převahu i vyčíslit. Nejdříve ve 48. minutě Martin Wognitsch položil pětku na straně u hlavní tribuny a v 71. minutě po akci celého roje Miroslav Němeček přiklepl míč počtvrté v brankovišti. Václavovi Jursíkovi se poté konečně vydařil i kop po pětce a tím uzavřel skóre na výsledný poměr  22:10. 

"Moc nám to nešlo. Řešili jsme situace, které vůbec neměly nastat. Útočícího hráče jsme častokrát museli skládat ve dvojici. Důležité je, že jsme vyhráli, ale s obdobným výkonem bychom za týden v Říčanech proti Moldavsku neuspěli," řekl po utkání kapitán české reprezentace Roman Šuster.

"Poděkoval jsem hráčům za výhru a bojovnost, ale s jejich hrou jsem už moc spokojený nebyl," přiznal po utkání kouč reprezentace Martin Kafka.

Česko - Nizozemsko 22:10 (10:10)  Pětky  4:1 * Body: Rohlík,  Milan Jirman,  Wognitsch, Němeček po 5, Jursík 2 - Elisara 10 * Rozhodoval: Volovik (Rusko) * Diváků 1300

Další utkání víkendu: Gdaňsk (19. 11.) Polsko - Německo 34:8 (20:8) Pětky: 5:1. Aktuální pořadí: 1. Polsko 25 bodů, 2. Belgie 23 b., 3. Moldavsko 20 b., 4. Česko 18 b., 5. Německo 11 b., 6. Nizozemsko 1 b. Další program českých ragbistů: 26. 11. Česko - Moldavsko v Říčanech, 10. 3. 2012 Česko - Německo v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám