Hlavní obsah

Spolek Apeiron a Bez Šance fest v Polici spojí své síly k pomoci dětem s onkologickým onemocněním

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odlišné hudební styly spojí v sobotu 27. července své síly a podpoří Oddělení hemato-onkologie Dětské kliniky FN Hradec Králové. Výtěžek z punkového festivalu Bez Šance fest a koncertu Jardy Svobody poputuje na pomoc dětem. Paní Hudba ukáže všechny své tváře, včetně té charitativní.

Foto: Archiv Jardy Svobody

Jarda Svoboda

Článek

V sobotu 27. července si pro sebe Polici nad Metují zabere paní Hudba. V Hospůdce U Pavla začne od 14:00 hodin pátý ročník punkového festivalu Bez Šance fest. Pořadatelé vybrali skutečnou pestrou směsici kvalitní hudby, reprezentovanou např. kapelami Zeměžluč, Bez Šance, Houba, N.V.Ú. nebo slovenský Rozpor.

„Festival představuje hudební styly, jako jsou punk-rock, ska, rockabilly nebo harcore. Cílem festivalu je přiblížit punkové subkultury lidem, kteří ji doposud vnímají spíše negativně,“ uvedl jeden z pořadatelů festivalu, Pavel Čižinský.

A vzhledem k tomu, že se jedná o benefiční festival, tak výtěžek ze vstupného bude věnován jako dar Oddělení hemato-onkologie Dětské kliniky FN Hradec Králové. „Dětské oddělení hemato-onkologie je jedním z osmi specializovaných pracovišť v České republice pro péči o děti se zhoubným onemocněním,“ doplnil Čižinský informaci, proč si vybrali právě toto nemocniční oddělení.

Ve stejný den proběhne v rámci letního kulturního programu Nová Terasa 2019 koncert Jardy Svobody, frontmana legendární kapely Traband. „Když jsme plánovali program Terasy, tak nás napadlo se spojit s pořadateli Bez Šance festu a obě dvě akce propojit. Kdo moc nemusí punkovou hudbu a chce podpořit smysluplný projekt pomoci dětem s onkologickým onemocněním, může přijít na Terasu, protože i výtěžek z dobrovolného vstupného na koncert Jardy Svobody poputuje na Dětské oddělení hemato-onkologie do Hradce Králové,“ vysvětlil propojení dvou rozdílných hudebních akcí Pavel Frydrych ze spolku Apeiron, který pořádá Novou Terasu 2019. „Navíc pořadatelé Bez Šance festu anoncují, že festival se vymezuje proti jakémukoliv násilí, rasismu, xenofobii, extremismu a týrání zvířat. A to jsou hodnoty, se kterými se spolek Apeiron ztotožňuje.“

Hudba má mnoho podob. Ale skutečně kvalitní hudba dokáže oslovit kohokoliv. A nezáleží na tom, jestli se jedná o punk, vážnou hudbu nebo country. A ke skvělé hudební nabídce nabízí ještě Bez Šance fest a Nová Terasa jako přidanou hodnotu smysluplnou pomoc dětem.

Novou Terasu 2019 podporuje Město Police nad Metují.

Reklama

Výběr článků

Načítám