Hlavní obsah

Soutěž kuchařů amatérů v rámci gastrofestivalu Chuť Jeseníků startuje

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádi vaříte, ale na televizní Prostřeno nemáte dost odvahy? Připravte pro své známé tříchodové menu v profesionální kuchyni a vyhrajte ceny v hodnotě 15 tisíc korun. Takto lákají organizátoři gastrofestivalu Chuť Jeseníků do boje kuchaře amatéry.

Foto: Tereza Schreiberová

Amatérští kuchaři se mohou zapojit do soutěže ve vaření

Článek

Přihlášku s návrhem tříchodového soutěžního menu mohou zájemci posílat prostřednictvím webu www.chutjeseniku.cz až do konce července.

"Účast v soutěži nic nestojí, suroviny nakoupíme a kuchaři dáme k dispozici dokonce jednu pomocnou sílu. Podmínkou je uvařit nejméně 15 porcí. Jídlo budou hodnotit hosté šumperské kavárny PředMěstí a odborná porota," vysvětlil spoluorganizátor Ondřej Polák. "Soutěž je pořádána v rámci gastrofestivalu Chuť Jeseníků. Kdo zvolí místní menu, bude mít jistě velkou výhodu," navrhl volbu soutěžní strategie Polák.

Soutěž bude probíhat vždy v týdenních intervalech, první kuchař postaví na sporák 16. srpna. "Jednoduchost pokrmů, místní suroviny, čistota chutí a vůní - to je cesta k výhře," tipuje Polák. Pět soutěžních týdnů uzavře slavnostní vyhlášení jediného vítěze a předání voucheru na spotřebiče Whirlpool v hodnotě 15 tisíc. 

Podrobnosti k soutěži zájemci naleznou na www.chutjeseniku.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám