Hlavní obsah

Sněhová kalamita ve středních Čechách: studené radiátory, kluzké chodníky a zpoždění vlaků

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První březnový den zasypal středočeská kraj mokrý sníh. Nadílce neunikly ani Řevnice. Již od večera se po dešti začal z nebe sypat mokrý a těžký sníh, který záhy přinesl komplikace.

Foto: Jiří Cysař

Řevnice pod sněhem

Článek

Nejdříve začala od jedenácté hodiny vypadávat dodávka elektrické energie, aby pak na část noci byla přerušena. Přineslo to mj. problémy s vytápěním, jelikož oběhová čerpadla v kotlích nemohla běžet. A tak mnoho domácností v Řevnicích a okolí mrzlo.

Ráno teprve ukázalo pravou tvář kalamity. Doprava na železnici i v autobusech začala kolabovat. Rovněž úklid chodníků byl velice nedostatečný. Silnice byly čisté a posolené, na chodnících ale setrvávala břečka z rozšlapaného sněhu, nebo v horším případě kluzká plocha. Týkalo se to nejen zmíněných Řevnic, ale i některých pražských částí - kupříkladu okolí Olšanského hřbitova a řady zastávek tramvají.

Problémy se nevyhnuly ani vlakové dopravě. Výsledkem byla nejen zpoždění, ale i zrušení některých vlakových spojů - mj. na trati Praha - Beroun i jinde. Jelikož autor těchto řádků se na vlak vydal později, kolem osmé hodiny ranní, domníval se, že to nejhorší už pominulo. Opak byl však pravdou. Místo klasického Elefanta přijel mimořádně rychlík a tak se musely desítky lidí dostat do plného vlaku. Navíc vlak nestavěl na všech zastávkách. Celkové zpoždění se někdy vyšplhalo na hodinu i víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám