Hlavní obsah

SlovaCzech po roce opět v Praze

Novinky, Zuzana Rožková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadační fond na podporu vážné hudby pořádá ve středu 21. prosince od 19.00 hodin v Literární kavárně, Řetězová 10 v Praze na Starém Městě koncert seskupení SlovaCzech.

Foto: Zuzana Rožková

SlovaCzech

Článek

Kvarteto mladých umělců SlovaCzech se po roce vrací do Prahy, aby v rámci svého předvánočního turné zahráli příznivcům a přátelům nadačního fondu.

V těchto pro celou naši republiku smutkem obestřených dnech Nadační fond na podporu vážné hudby uvážlivě rozhodoval, zda koncert uspořádat. Nakonec se tak stane a krátkou vzpomínkou na začátku večera uctíme mimořádného člověka, který nás opustil, pana prezidenta Václava Havla. Ve vzpomínkách jeho přátel se traduje, že pan Havel byl velmi empatickou osobností a my se empaticky spolu s mladými umělci připojíme k řadám všech, které smutek nad jeho odchodem lidsky zasáhl a poznamenal.

SlovaCzech ve složení Adéla Mišoňová, Eva Šušlíková, Josef Žák a Viktor Slezák pak své posluchače obdaruje svátečně a vánočně laděnou nadílkou skladeb. Zahrají tradiční české, moravské a slovenské lidovky, lidovou hudbu z Rumunska, Německa a Irska, a to vše ve svém dokonale mistrovském hudebním pojetí.

Středeční koncert má  název V půlnoční hodinu... a své jméno nese podle v pořadí  druhého CD SlovaCzechu. Podle ohlasů příznivců kvarteta se jejich nahrávka výborně hodí k vykouzlení příjemné předvánoční nálady. Pokud SlovaCzech ještě neznáte, přijďte se ve středu v podvečer přesvědčit sami. Na koncertu budou k dispozici obě CD SlovaCzechu, takže bude příležitost získat originální dárek pod stromeček s autogramy celé čtveřice sympatických umělců.

Podrobnosti ke koncertu a pozvánku najdete na webu Nadačního fondu na podporu vážné hudby www.nfpodporahudby.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám