Hlavní obsah

Slovácká kuchařka se už „peče“

Novinky, Renáta Polišenská

Dovařeno, dopečeno, nafoceno… Teď už se potí grafici při posledních grafických úpravách druhého dílu Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.

Foto: Renáta Polišenská

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II - sběr receptů

Článek

Předsevzetí vydat druhý díl slovácké kuchařky se zdálo na začátku letošního dubna nereálné, dnes se blíží k úspěšné realizaci.

„ Máme za sebou kus odvedené práce, který bychom bez nadšení mnoha lidí nezvládli. Babičky a tetičky nám vydaly své poklady ve formě ručně psaných receptů, Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště nám dohlédla na gramáže, Slovácké muzeum dodalo nejen doprovodné texty ale i odborný dohled nad opravdu tradičními recepty,” popisuje vznik kuchařky Lenka Durďáková, manažerka projektu.

„Recepty jsme pod bedlivým dohledem babiček a tetiček samy odvařily. Občas jsme nevěřícně kroutily hlavou nad složením jídel, ale pak nás doslova odzbrojila rychlost přípravy a hlavně vynikající chuť nezvyklých kombinací surovin. Původně jsme plánovaly, že jídla uvaří profesionální kuchaři, ale vzhledem k letnímu období dovolených a hlavní turistické sezóny se vše vyvinulo jinak. A asi nejlépe jak mohlo, protože díky vaření známe kuchařku opravdu do detailu, takže nás případné dotazy ohledně přípravy tradičních receptů nemůžou zaskočit,” usmívá se Lenka Durďáková.

„V současné chvíli jsou všechny podklady v grafickém studiu. Do tisku půjde Kuchařka tradičních pokrm na Slovácku II. začátkem září a slavnostního křtu se dočká v sobotu 4. října na Slováckém festivalu chutí a vůni v Uherském Hradišti,” dodala Durďáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám