Hlavní obsah

Ski areály v Beskydech spolupracují, aby přilákaly víc hostů

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatelé lyžařských areálů v Beskydech spojují síly, aby se jim lépe dařilo lákat zimní hosty. Návštěvníci, kteří se ubytují v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, si třeba budou moci s vícedenní permanentkou zalyžovat nejen v místním areálu Razula, ale i blízkých centrech Kohútka a Bílá.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Sjezdovka Razula ve Ski areálu Razula je dlouhá 1 kilometr

Článek

Dohromady si tak užijí 15 km sjezdovek ve Zlínském i Moravskoslezském kraji, v Kohútce a Bílé s komfortem sedačkových lanovek.

Permanentky do tří spolupracujících lyžařských areálů mohou takto získat lyžaři, kteří od ledna do konce března 2013 spojí návštěvu Beskyd s ubytováním v některém ze tří hotelů Resortu Valachy – Lanterně, Horalu a Galiku. Permanentky jsou navíc již zahrnuty v ceně zvýhodněného lyžařského pobytu Zimní dovolená v Beskydech, který zahrnuje i další bonusy - ubytování dětí do 12 let zdarma, masáž či volný vstup do relaxačních center s bazény.

„Lyžaře a snowboardisty málokdy baví trávit více dnů na jednom místě. Díky tomuto propojení ski areálů nemusí mít obavy z jednotvárnosti nebo i nedostatku sněhu,“ vysvětluje šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Spolupráce tří ski areálů je předzvěstí rozsáhlejšího projektu společného skipasu, který se na Valašsku v současné době připravuje. Kromě Razuly či Kohútky se do něj mají zařadit ještě další lyžařská centra regionu.  

Všechny tři ski areály jsou od sebe vzdáleny do 20 minut cesty autem. Ski areál Bílá nabízí osm sjezdovek v areálu v Bílé a čtyři sjezdovky v Mezivodí. „Pro nadcházející zimní sezónu chystáme pro návštěvníky další novinky – osvětlenou ledovou plochu, osvětlený běžecký okruh v délce 2 kilometry a nový lyžařský talířový vlek v dětském lyžařském parku,“ uvedl šéf Ski areálu Bílá Jaroslav Vrzgula.

Ski centrum Kohútka disponuje 10 sjezdovkami. Areál v posledních letech prochází postupnou modernizací. „Letos jsme dokončili multifunkční sportoviště, které bude za příznivých podmínek sloužit jako kluziště. Realizujeme projekt nového informačního systému, s nímž bude celý areál pokryt bezplatným internetovým signálem. Na významných bodech areálu budou zřízeny wifi pointy, proběhne instalace nových digitálních kamer a meteostanice. Vstupní informace budou prezentovány na velkoplošném panelu na hlavním parkovišti, kde pro zkrácení doby odbavení otevíráme třetí pokladnu. Navýšili jsme počet parkovacích míst, což přispěje k vyššímu komfortu návštěvníků,“ řekl předseda představenstva Ski centra Kohútka Miroslav Maczko.

Ski areál Razula tvoří čtyři sjezdovky rozptýlené v karlovickém údolí Léskové. Zkušené sjezdaře nejvíce láká hlavní sjezdovka Razula dlouhá 1 km s převýšením 210 metrů. Pro rodiny s dětmi je jako stvořená mírná, 350 metrů dlouhá sjezdovka Horal u hotelu Horal, kde v zimě funguje také lyžařská Tygří školka a snowtubing.

Nově tu letos přibyde sáňkařská louka a snowpark pro segway s možností jejich zapůjčení, do areálu začne nově jezdit skibus z Ostravska. Lákadlem, zacíleným na jednodenní návštěvníky, bude bonusová akce „Lyžuj a plav“ - k vybraným typům skipasů lyžaři od 2. ledna 2013 obdrží ve všední dny hodinový vstup do termálních bazénů Wellness Horal se slanou vodou vyhřívanou na 36°C. Relaxační centrum s bazény se nachází hned vedle jedné ze sjezdovek areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám