Hlavní obsah

Skauti se vypraví na Ivančenu. Na lesní mýtině bude bohoslužba

Novinky, Pavel Siuda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skauti a skautky z celé České republiky se v sobotu 22. dubna vypraví na tradiční výstup na Ivančenu k památníku umučených skautů. Ještě dříve, než se v poledne rozezní tóny skautské hymny, bude v 11.00 hodin na mýtině nedaleko Ivančeny sloužit biskup František Václav Lobkowicz mši svatou.

Foto: Pavel Siuda

Na lesní mýtině nedaleko pietního místa Ivančena, bude v sobotu 22. 4. 2017 celebrovat biskup František Václav Lobkowicz pro skauty mši svatou.

Článek

Letos poprvé zamíří k nové mohyle v Beskydech pod Lysou horou, kterou v loňském roce právě skauti přestavěli. Pietní akt se tak uskuteční u zídek zapuštěných do svahu, které lze novými kameny doplňovat.

Uctít ostravské rovery, kteří byli na sklonku 2. světové války popraveni za odbojářskou činnost nacisty, bylo možné už v pátek 21. dubna večer na starém židovském hřbitově v polském Těšíně. Právě zde byli 24. dubna 1945 zastřeleni skautští vedoucí, kteří se zapojili do protifašistického odboje a byli na konci války prozrazeni, zatčeni a popraveni.

Program

11.00 skautská mše na mýtině nedaleko Ivančeny (celebruje biskup František Václav Lobkowicz)

12.00 slavnostní ceremoniál u mohyly

Doprovodný program

Možnost zakoupení nášivky s tématem nové mohyly, pohlednic, odznáčků apod. Freever stánek – tým organizátorů roverských akcí připravuje stánek pro rovery, rangers, skauty a skautky; můžete se těšit na bunge running, slackline, skákací boty a další. Stánek pro vlčata a světlušky; Možnost zápisu do kroniky Ivančeny; Kvíz o Ivančeně s překvapením na vrcholu.

Doprava

Pro zájemce bude zajištěn autobus, který bude jezdit od vlakového nádraží ve Frýdlantu nad Ostravicí k hotelu Petr Bezruč v Malenovicích. Odjezd autobusu zhruba co půl hodiny. Poslední spoj bude v návaznosti na příjezd vlaku v 10.44. Cena lístku 10 Kč / osoba.

Pro starší a méně pohyblivé lidi bude zajištěno auto k vyvezení k mohyle. V případě zájmu včas volat Radka Macháče – 603 472 331.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám