Hlavní obsah

Setkání floristických ikon ve znamení jara a Velikonoc

Novinky, Lenka Žáčková

V neděli 21. února měla veřejnost možnost se v Praze v Horních Počernicích setkat s ikonami české floristiky - s Pavlem Hruškou a Jarmilu Pejpalovou.

Foto: Lenka Žáčková

Florista Pavel Hruška

Článek

Seminář, který byl opravdovou exhibicí Pavla Hrušky a Jarmily Pejpalové, nepostrádal nápaditost, vtip a rozhodně byl přínosem pro všechny účastníky, kteří se do vymezeného prostoru téměř nemohli vejít. Tak velký zájem vzbudilo téma Velikonoční a jarní dekorace z umělých a sušených rostlin v podání českých floristických špiček, které si na pódiu opravdu rozumí.

Přední český florista Pavel Hruška je veřejnosti známý z řady televizních pořadů, ale i jako člen hodnotících porot významných soutěží floristů. Je zakladatelem a hlavním pořadatelem soutěže pro studenty zahradnických škol a příbuzných oborů s názvem OTVÍRÁNÍ JARA, které se bude konat 18. března v rámci 10. mezinárodního veletrhu FOR GARDEN 2016 v Praze v Letňanech.

Floristka Jarmila Pejpalová patří mezi nejuznávanější ženy české floristiky. Pravidelně se účastní za odbornou veřejnost nejrůznějších výstav a soutěží. Je držitelkou celé řady floristických ocenění.

Seminář pro veřejnost se konal zdarma v hale společnosti Canea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám