Hlavní obsah

Rockový Budvar Fest se popáté vrací na Sokolský ostrov

Novinky, Dalibor Szenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opět po roce se již popáté vrací na Sokolský ostrov v Českých Budějovicích populární festival rockových kapel Budvar fest v čele s německým headlinerem a ostřílenými kapelami z celé České republiky.

Foto: Dalibor Szenci

The Crimson Ghosts

Článek

Rocková show plná ostřílených a zajímavých kapel začne na Sokolském ostrově 18. června ve 13 hodin.

Jako první se představí od 13 hodin pohrobci kapel Bad Tones, 2v1 či Flaming cocks pražští QUEENS OF EVERYTHING s náloží svižného punkrocku, okořeněného rockabilly kontrabasem a dechovou sekcí.

Hned po nich nabrousí kytary ostřílení harcovníci, budějovičtí OSA KILLERS, kapela hrající melodický hardcore mísený různými styly od ethna po funky opepřený tradičním australským nástrojem didgeridoo. Kapela má na kontě svou první desku Kata Poa a na září připravuje nové dílo s názvem Babylon, které na tomto koncertě kompletně představí, a to zcela výjimečně se dvěma zpěváky a novou choreografií.

Po hardcorovém burácení přijde na řadu známý pražský ska/reggae ansámbl FAST FOOD ORCHESTRA. Kapela za 10 let působení na hudební scéně vydala již čtyři alba a objela nejen Českou republiku, ale i spoustu zahraničních klubů a festivalů. Před nedávnem navštívila se svou pestrou hudební směsicí, kde se objevují prvky reggae, punku, ale i hip hopu a popu, dalekou Brazílii.

INSANIA, brněnská legenda, jejíž počátky sahají až do roku 1987, kdy po  několika koncertech byla zakázána tehdejší StB. V roce 1992 obnovuje činnost a vydává své první nahrávky, které jsou úspěšné i v zahraničí. Kapela jede evropské turné, navštěvuje televize a rádia a přátelí se s Jellou Biafrou, frontmanem Dead Kennedys. V roce 2008 vydává album rock´n´freud, se kterým získává cenu TV Óčko a také se stává albem roku v anketě Břitva. Na festivale kapela představí celou svou tvorbu včetně přelomového alba Kult Hyeny.

SATISFUCKTION je kapela, která má za sebou nespočet koncertů a festivalů, a to nejen v ČR, a také vítězství v soutěži Rock made in Gambrinus. V lednu tohoto roku jim vyšlo velice zdařilé album Penumbra, které svým fanouškům představí společně se staršími hity.

Po pěti českých kapelách se představí německá banda duchů THE CRIMSON GHOSTS, která představí svou bláznivou show se svou hororovou vizáží a strašidelnými punkovými riffy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám