Hlavní obsah

Řidič zametače nevědomky srazil cyklistku, táhl ji pod vozem desítky metrů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkým dramatem skončilo v pondělí ráno v Prostějově v ulici Vápenice setkání řidiče zametacího vozu a starší cyklistky. Řidič ji nevědomky srazil a několik desítek metrů táhl pod vozem. Ženu vyprostili hasiči, skončila v olomoucké nemocnici. Řidič je v šoku, policisté nehodu nadále vyšetřují.

Foto: HZS OLK
Článek

"Žena jela na kole kolem divadla, zametací vůz ji předjížděl, ale řidič si jí zřejmě nevšiml. Po srážce skončila pod koly těžkého zametacího vozu, který ji táhl ještě několik desítek metrů po Vápenici," přiblížila nehodu mluvčí městských strážníků Jana Adámková s tím, že bližší okolnosti nehody zatím nejsou známy. "Řidič je v obrovském šoku a jeho výslech v této chvíli není možný," konstatoval jeden ze zasahujících policistů.

Zraněnou ženu museli komplikovaně  vyprostit hasiči, kteří nakonec těžký vůz zvedli. "Pomocí vzduchových vaků, hydraulického zvedacího zařízení a nadstavců se nám podařilo vozidlo bezpečně nazvednout a následně opět pomocí vaků odtlačit poškozené zametací zařízení a vytvořit tak transportní prostor pro bezpečné vyproštění zraněné osoby," popsal zásah mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

"Žena utrpěla zranění v oblasti pánve a museli jsme jí zajišťovat žilní linky, aby nekrvácela. Převezli jsme ji do Olomouce na traumatologii, kde se podrobuje dalšímu vyšetření," uvedl ředitel prostějovských záchranářů Radomír Gurka.

Přehledná a rovná ulice Vápenice je v Prostějově již dlouhé léta úsekem častých dopravních nehod, které často končí zraněním, nebo dokonce ztrátou lidského života. Jen před několika dny o pár desítek metrů dál srazil přímo na přechodu matku s jedenáctiletou dcerou jednadvacetiletý řidič dodávkového vozu. Obě skončily s těžkým zraněním v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám