Hlavní obsah

Resort Valachy už vyprodal Silvestra, mizí i vánoční pobyty

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V současných vedrech je sice většina lidí myšlenkami u vody, kdo ale chce trávit konec roku na horách, neměl by s rezervací otálet. Například hotely turistického resortu Valachy ve Velkých Karlovicích – Lanterna, Horal a Galik – již vyprodaly Silvestr a pomalu se plní také termíny pobytů o Vánocích.

Foto: archiv Valachy

Velké Karlovice jsou v zimě velmi oblíbeným cílem turistů.

Článek

„Ani jsme nestihli zahájit reklamní kampaň na Silvestra a je vyprodáno. Nejdřív se zaplnil Horal. Poptávka po něm je obecně vysoká díky letošním novinkám, zvláště termálním bazénům se slanou vyhřívanou vodou. V Lanterně si zase mnozí hosté pobyt rezervovali už při odjezdu z posledního Silvestra,“ uvedl ředitel hotelových provozů resortu Valachy Tomáš Blabla. Jen jeden volný pokoj zbývá také v hotelu Galik.

„Opozdilci ale nejsou zcela bez šance. Stejně jako loni nabízíme možnost nechat se zapsat do pořadníku. Jakmile se uvolní některá rezervace – což se každý rok stane ve dvou třech případech v každém hotelu – nabídneme termín dalším zájemcům,“ dodal Blabla.

Vedle silvestrovských pobytů je zájem také o ty vánoční. Zatímco ještě donedávna bylo pro mnohé Čechy nemyslitelné trávit Štědrý den mimo domov, roste poptávka i po pobytech zahrnujících Štědrý den. „Preferují je rodiny s dětmi, mladé páry a senioři. Hosté, kteří už u nás byli, si pochvalovali především to, že byli ušetřeni předvánočního stresu, nemuseli se o nic starat a měli klid a spoustu času věnovat se jen svým blízkým,“ uvedla vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Kvůli zachování klidné atmosféry je počet vánočních pobytů v resortu Valachy omezen, prodává se jen asi 60 procent kapacity hotelů Lanterna a Horal. Ty navíc pro návštěvníky připravují program v duchu lidových tradic. „Chystáme večery s cimbálovou muzikou a degustací moravských vín či posezení s pásmem koled a povídáním o tradičních zvycích. V hotelové restauraci nechybí vánoční stromeček a na Štědrý den stylová štědrovečerní večeře. Jako pozornost od nás hosté dostanou lyžování zdarma ve Ski areálu Razula na Štědrý den, projížďku v saních či kočárech tažených koňmi a relaxační masáž Vánoční pohlazení,“ uzavřela Vašutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám