Hlavní obsah

Regionální knihovna v Karviné je výjimečná architekturou i vybavením

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrální budova Regionální knihovny v Karviné-Mizerově je již po své celkové rekonstrukci. Veřejnosti nabídne přes 60 tisíc knih pro všechny věkové a zájmové kategorie.

Foto: Milan Haluška

Regionální knihovna Karviná

Článek

"V těchto dnech získala rekonstrukce hlavní cenu v soutěži Stavba roku v Moravskoslezském kraji, a to v kategorii staveb občanské vybavenosti. Karviná bude mít v Česku architektonicky i vybavením skutečně výjimečnou knihovnu," uvedla mluvčí města Šárka Swiderová.

Náklady na rekonstrukci z části pokryla dotace EU (zhruba 80 milionů korun), celkové náklady jsou však 120 milionů korun. Samotná stavba a úpravy okolí jsou dokončeny. 

"Nyní probíhá vybavování interiérů IT technologiemi a dalším zařízením tak, aby se v létě mohla knihovna veřejnosti otevřít v plné kráse," dodala Swiderová.

Rekonstrukce, která se uskutečnila v loňském roce, budovu výrazně rozšířila o již nevyužívaný pavilon přilehlé základní školy U Studny.

Veřejnosti tak knihovna po otevření nabídne přes 60 knih, multimediální prostory s velkým počtem připojení na internet, mimojiné také k notebookům klientů. Nebude chybět zmodernizovaný kinosál s kapacitou 60 míst, oddělení beletrie, oddělení pro děti a dospělé, literární salón a kavárna s terasou.

V okolí knihovny je také nová odpočinková zóna, zeleň, parkoviště. V okolí knihovny je tedy nyní celkem 168 parnovacích míst 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám