Hlavní obsah

Ředitelská lóže se Stanislavem Zindulkou a Aloisem Švehlíkem, divadelní svátek v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci divadla z Dobrušky a okolí si přijdou ve středu 29. března na své. Na pódiu velkého sálu Společenského centra Kino 70 se představí nositel Thálie za celoživotní mistrovství i Českého lva, letošní jubilant Stanislav Zindulka. Spolu s Aloisem Švehlíkem odehrají tragikomedii Ředitelská lóže.

Foto: Kultura Dobruška (archiv)

Dva skvělí herci - Stanislav Zindulka a Alois Švehlík - přivezou do Dobrušky tragikomedii Ředitelská lóže.

Článek

Diváci, kteří při zájezdových představeních pražských divadel pravidelně zcela zaplňují hlediště, si tentokrát budou moci prostřednictvím Ředitelské lóže vychutnat příběh o přátelství starých, zapomenutých herců, jehož autorem je Arnošt Goldflam.

Alois Švehlík ztvárňuje roli ironického, sarkastického a živelného Edy a je usměrňován pozitivním a životně vyrovnaným Rudou, do něhož vložil své nenapodobitelné herectví Stanislav Zindulka. Společně debatují a diskutují o starých časech, kdy byli ještě oba šťastni a spokojeni.

Dva starci, přestože jsou velcí přátelé, mají jeden k druhému značné výhrady a výrazně se liší povahovými vlastnostmi. Společně vzpomínají na staré dobré časy, které prožili v divadle a světě kolem něj, na staré lásky, úspěchy i prohry. Mísí nostalgické vzpomínky se současností a těžkostmi důchodového věku, starého života a nefungujícího zdraví.

Hru Ředitelská lóže premiérově nastudovalo brněnské HaDivadlo již v roce 2004 a získalo za ni nominaci na Cenu Alfréda Radoka v kategorii „Hra roku“. 

Přestože prý autor Arnošt Goldflam viděl v hlavních rolích Boleslava Polívku a Jiřího Pechu, současní představitelé vysloužilých herců Stanislav Zindulka a Alois Švehlík ztvárnili role v Divadle v Řeznické pod režijním vedením samotného autora Arnošta Goldflama tak, jako by byly šity na míru právě jim.

Představení začíná v 19.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám