Hlavní obsah

Recitační soutěž Vrbenský rohlík napsala své devatenácté pokračování

Novinky, Kateřina Štruncová

V úterý 21. února se opět po roce setkali milovníci poezie v budově Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích při 19. ročníku recitační soutěže Vrbenský rohlík.

Foto: Kateřina Štruncová

Porota a Petra Klee (vpravo)

Článek

Pozvání přijali účastníci z Gymnázia J. V. Jirsíka a Gymnázia Česká. Výkony soutěžících hodnotili Silvie Žatecká Vojíková, pedagožka Základní umělecké školy, divadelní publicistka, dramaturg Jihočeského divadla František Řihout a spisovatel a básník Miroslav Boček. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a porota i publikum vysoce ocenily všechny výkony.

„Byla to dechberoucí vystoupení,” líčila nadšeně své dojmy Barbora Kučerová, která celé odpoledne moderovala spolu s Tomášem Maxou. Vyhrát však mohl ve své kategorii jen jeden, a toto jsou výsledky, na nichž se porota shodla.

V kategorii nejmladších žáků vyhrála Denisa Havlová z Česko-anglického gymnázia. V kategorii tercie a kvarty se o 1. místo podělili Markéta Placerová z Gymnázia Česká a Josef Lazar z ČAG. V kategorii starších žáků se prosadila Eliška Samohýlová z Gymnázia J. V. Jirsíka a cenu za vlastní tvorbu si odnesla Anna Gažiová z ČAG.

„Bylo to opět velmi příjemné odpoledne,” sdělila na závěr Petra Klee, hlavní organizátorka soutěže. „Všem zúčastněným moc děkujeme za krásné umělecké zážitky a za rok se těšíme na shledanou!”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám