Hlavní obsah

Půlmilionovou škodu napáchal požár mlýna ve Stráži na Tachovsku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolní i profesionální hasiči z Plzeňského kraje se téměř celou noc potýkali s požárem bývalého mlýna ve Stráži na Tachovsku, který byl ohlášen krátce po půlnoci v pátek 18. února.

Foto: archiv HZS Plzeňského kraje

Dobrovolní i profesionální hasiči z Plzeňského kraje se téměř celou noc potýkali s požárem bývalého mlýna ve Stráži na Tachovsku

Článek

Po příjezdu hasičů na místo požáru byla již část objektu i se střechou zcela v plamenech.

"Objekt byl rozdělen na obytnou část a bývalou mlýnici, která byla propojena s kotelnou. V mlýnici bylo uskladněno palivové dříví a starý dřevěný nábytek,“ uvedla tiskové mluvčí HZS Plzeňského kraje Blanka Nechvátalová.

Požár vznikl v kotelně v důsledku odlétnutí jiskry, od níž vzplál hořlavý materiál v blízkosti kotle.

"Oheň se rychle rozšířil do mlýnice, kde se požárem propadlo vestavěné dřevěné patro a také spodní  podlaha až do sklepa. Vzhledem k nebezpečí úrazu pro zasahující hasiče bylo nutné provádět hašení z vně objektu a z výšky z přistavěné automobilové plošiny,“ dodala Nechvátalová.

Trvalo téměř dvě hodiny, než zasahující jednotky HZS dostaly požár pod kontrolu, poté na místě prováděly dohašovací a likvidační práce. Po akci zůstala na místě místní jednotka dobrovolných hasičů, která na požářiště dohlížela.

Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám