Hlavní obsah

Psím šampiónem šampiónů 2012 je novofundlandský pes 

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnějším psím šampiónem pro rok 2012 se v sobotu 12. ledna v Praze stal novofundlandský pes KING OF HELLULAND FEEL THE WIN chovatelů a majitelů Soni a Vladimíra Kročkových ze Slovenska. Desetičlenná porota vybrala z dvou stovek psích krasavců z Čech, Slovenska a Polska.

Foto: Archiv CHS KING OF HELLULAND FEEL
Článek

Na pomyslnou startovní čáru se postavili zástupci zhruba 150 plemen. „Byli to šampióni z řad ovčáků, molossů, jezevčíků, společenských i dosud neuznaných plemen,“ vypočítala jedna z porotkyň Vladimíra Tichá.

Tříkolové rozhodování je pro mezinárodní porotu velmi těžké. „Nejprve musí rozhodnout mezi jedinci stejného plemene, potom mezi těmi, kteří jsou v jedné kynologické kategorii, a nakonec ve finále vybere toho úplně nejkrásnějšího,“ uvedla Tichá.  

Porota na každém vystavovaném jedinci hodnotila jeho podobnost se standardem daného plemene. Důležité také je, že pes, který se soutěže zúčastní, musí mít na kontě úspěchy z výstav nebo šampionátů krásy.

Titul ŠAMPION ŠAMPIONŮ 2012 získal za velké podpory diváků překrásný čtyřletý novofundlandský pes KING OF HELLULAND FEEL THE WIN chovatelů a majitelů Soni a Vladimíra Kročkových ze Slovenska. Tento pes je nositelem celé řady titulů z výstav po celé Evropě, vloni uspěl i na proslulé Cruftsově výstavě

Druhé místo obsadil nádherný irský setr ABANDINUS ELIMAR DOUBRAVA, jehož majiteli jsou Lenka a Vojtěch Svobodovi. Třetí místo patřilo vynikajícímu australskému ovčákovi STONEHAVEN BAYSHORE SECRET STRIKE Zuzany Hodové.

Dvakrát titul nezískal ještě žádný pes, vloni vyhrál zástupce plemene tossa inu. 

Součástí sobotní akce bylo i dopolední vyhlášení výsledků soutěže Pes roku 2012, TOP Veterán 2012 a Nejlepší mladý vystavovatel.  

Prestižní klání pořádá každoročně Českomoravská kynologická unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám