Hlavní obsah

Proti smogu pomáhá i Vincentka

Novinky, Denisa Ižová

Letošní zima těžce zkouší především astmatiky, alergiky, děti a nemocné s dýchacími potíži. Může za to takzvaný zimní smog, který obvykle vzniká při teplotní inverzi.

Foto: Lázně Luhačovice

Inhalace Vincentky v lázních

Článek

Oxidy síry, dusíku, prachové částice a další látky spolu s mlhou vytvářejí hustý aerosol, který při vdechnutí poškozuje sliznice. Kromě léků předepsaných lékaři pomáhá při smogu i oblíbená minerální léčivá voda Vincentka vyvěrající v Lázních Luhačovice.

Ředitel společnosti Vincentka, a. s., Jan Šumšal k tomu poznamenává: „Vincentka ulehčuje vykašlávání prachových částic, které se dostávají do plic při dýchání znečištěného vzduchu. Nejvhodnější je její inhalace, ale pomáhá i užívání sprejem, proplachování dutin přípravkem z Vincentky Nasalis a kloktání. Na inhalování jsou nejlepší inhalátory dostupné v lékárnách. Zkusit můžete i její aplikaci přes vyvíječ páry. Pomůže však i improvizované vdechování ohřáté Vincentky nad hrncem s hlavou překrytou ručníkem, nebo pobyt v kuchyni, kde ji déle vaříme v odkrytém hrnci. Vincentka nenahrazuje léky a je podporným a doplňkovým přípravkem pomáhajícím tělu zbavit se hlenů vykašláváním. Tím se z plic vykašlávají i prachové částice obsažené ve smogu a zlepšuje se dýchání.“

Pozitivní zkušenosti s Vincentkou mají už i čínští dopravní policisté. V práci ji inhalují přes rozprašovače, protože jim pomáhá vykašláváním hlenů odstraňovat smogové částice z průdušek. Vincentku zkoušeli před několika lety, ale pak byl program pozastaven. Na tlak veřejnosti ho opět obnovili. Čínští policisté se sami ozvali distributorovi Vincentky, že chtějí obnovit spolupráci a znovu začali testování.

„Vincentka, a. s. je připravena dodávat i větší množství, vše záleží na čínské straně,“ dodal Jan Šumšal.

Obecně lze říci, že Vincentka je nejlepší podpůrný prostředek pro uvolnění dýchání při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest a alergiích. Pomáhá i při rýmě a chřipce. Vincentka je silně mineralizovaná minerální voda s vysokým obsahem fluoridů a kyseliny borité.

Je to zbytková mořská voda z pravěkého třetihorního moře, která zůstala uvězněná mezi vrstvami hornin pod Luhačovicemi. Ze zemských hlubin ji obohacuje oxid uhličitý a ředí se obyčejnou podzemní vodou. Při své cestě na povrch prochází různými vrstvami hornin a rozpouští stopové prvky, takže nakonec obsahuje takovou širokou škálu prvků jako málokteré jiné minerální vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám