Hlavní obsah

Probíhá první ročník Růžového měsíce projektu Začni správně

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí z dětských domovů se na několika místech České republiky zúčastní aktivity Růžový únor, kterou připravuje projekt Začni správně společnosti yourchance o.p.s.

Foto: archív Začni správně
Článek

O čem je Růžový únor?

Růžový únor a jeho realizace je výsledkem rozhovorů se spolupracujícími mladými lidmi. V únoru, kdy se slaví svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných, proto proběhnou v dětských domovech debaty hlavně o sexu a o tom, co s ním souvisí. Akce budou probíhat ve všech krajích po republice. Zúčastní se stovky mladých.

Probrat téma zodpovědného sexuálního života je důležité. Cílem akce je předcházet situacím, kdy děti mají děti.

Metodička projektu Začni správně Michaela Škorničková ke smyslu aktivity řekla: „Chceme se bavit nejen o tom, jak provozovat bezpečný sex, ale také o tom, jak si sebe sama vážit. Začít sexuálně žít je velký krok. Je o tom, že si uvědomuji, s kým spím. Že se chráním a znám rizika, která se snažím minimalizovat. Důležitá je také důvěra a intimita ve vztahu dvou lidí. A nejdůležitější je, aby byl každý člověk na sex připravený. Takže je to hodně o vlastním nastavení a pocitu, který z toho všeho mám. A o tom zejména budou únorová setkání mladých.”

Program setkání bude založen na známé hře Riskuj, kdy budou mladí rozděleni do týmů a budou si vybírat otázky z oblastí, které s tématem sexuálního a partnerského života souvisí. Další část bude věnována praktickým informacím účastníkům, dotazům a diskuzím s mladými nad patnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám