Hlavní obsah

Přibyslavský Šatlava fest nabídl dva dny plné skvělých kapel

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibyslavský Šatlava fest je již minulostí. Pátek a sobota 22. a 23. července byl plný skvělých kapel. Nedorazila však kapela Nightwork.

Foto: Michaela Poláková

Divokej bill

Článek

Celý festival začal pro fanoušky špatnou zprávou, zdravotní stav Vojty Dyka a Fandy Soukupa z Nightwork neumožnil, aby kapela vystoupila na prvním dnu Šatlava festu. Ovšem organizátoři nezaháleli a sehnal adekvátní náhradu, skupinu Mig 21.

Festival začala kapela Hak Mak z Rohozné. Jako druzí vystoupili přibyslavští OHS. Mladší sestra Šatlavy. Po nich brodská kapela El'brkas roztančila publikum pro po nich přicházející Crime z Přibyslavi. Pod podiem se začalo 'pogovat' při vystoupení slovenské kapely Plus minus.

První velká hvězda večera přišla kolem osmé večer, kapela Wohnout, která předvedla show a publikum si poprvé ten večer zakřičelo a zatleskalo 'Ještě jednu'. Místo nemocných Nightwork vystoupil Mig 21 s Jirkou Macháčkem, který ukázal skvělé kreace jak hudební, tak taneční a diváci je nechtěli pustit z podia. Metalový nářez nabídl Arakain a rozparádil spíše starší účastníky festivalu. Vše ukončilo 'skáčko' slovenských Fuera Fondo.

„Počasí byla první věc, kterou jsem zařídili. Díky bohu neprší. Bohužel jsme se nevyhnuli problémům s organizací, mám na mysli zdravotní stav členů skupiny Nightwork. Sice nás Nightwork velmi mrzí, ale Mig 21 jsou skvělá kapela a na podiu to také předvedli. Lidé se taky baví, a to je to hlavní,“ popsal první den Ondřej Málek, organizátor festivalu.

Druhý den začal ve 13.00 vystoupením kapely Benebend, kterou vystřídala anglický zpívající česká skupina No heroes. Punkoví fanoušci si přišli na své na kocertě Zakázaného ovoce. Post-it rozparádili především své fanynky, kterých bylo před podiem požehnaně.

Prvním vrcholem bylo vystoupení zpěváka Xindl X. Po něm přišla na řadu slovenská kapela The Elements. Jihlavské Arciskačány svými songy výborně naladily publikum na další vrcholy večera, které přišly hned po nich. Nejdříve Medvěd 009, po něm Šatlava, Divokej Bill a Imodium, kterými i celý festival končil.

„Počasí se nám opět vyvedlo a jsme za to moc rádi. Atmosféra byla opět úžasná a lidi se bavili. Byl to úžasný festival,“ popsal druhý den festivalu Martin Kasal z organizátorského týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám