Hlavní obsah

Prezident Zeman se v Plzeňském kraji setkal s občany čtyř měst

Novinky, Alena Lochmannová

Holýšov, Domažlice, Kostelec a Stříbro. Do těchto měst vedla cesta prezidenta České republiky Miloše Zemana druhý den návštěvy v Plzeňském kraji, ve čtvrtek 5. března. Na každém místě na jeho příjezd čekaly stovky lidí.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Holýšov, Domažlice, Kostelec a Stříbro. Do těchto měst vedla cesta prezidenta České republiky Miloše Zemana druhý den návštěvy v Plzeňském kraji.

Článek

První zastávka ve čtvrtek 5. března byla na Městském úřadě Holýšov, kde se prezident setkal se starostou a zastupiteli obce. Následovalo jednání s vedením společnosti EvoBus, prohlídka závodu a také setkání se zaměstnanci firmy a občany Holýšova. Výrobní halu společnosti zaplnilo několik stovek lidí, kteří také spolu s prezidentem uctili v poledne minutou ticha na počest obětí z Uherského Brodu.

Velký počet příznivců očekával příjezd prezidenta také na náměstí v Domažlicích. Po setkání se starostou města Miroslavem Machem, zastupiteli a dalšími osobnostmi regionu se prezident opět setkal s občany a odpovídal na jejich dotazy. Tentokrát byl zájem tak veliký, že se lidé nevešli do sálu Městského kulturního střediska.

Po slavnostním obědě se členy Rady Plzeňského kraje, zástupci starostů a osobností kraje odjela prezidentská kolona do Kostelce – obce, která získala v roce 2014 titul Vesnice roku. I zde byl scénář obdobný, po setkání se starostou obce pozdravil prezident v místním společenském sále tamní obyvatele. Dotazy se týkaly například prezidentova názoru na situaci v národním parku Šumava či umístění vojenských základen USA v Evropě. Po podpisu do pamětní knihy obce a dekorování praporu zamířil Miloš Zeman do Stříbra.

Ve Stříbře přivítal hlavu státu starosta Karel Lukeš a po krátkém jednání prezidenta doprovodil do budovy kina, kde jej netrpělivě očekávali místní. Zde hovořil Miloš Zeman například o nutnosti zřizování hospiců a dostalo se také na dostupnost nemocniční péče na Tachovsku.

Druhý den návštěvy byl zakončen soukromou večeří v Plzeňském hotelu Golden Fish. V pátek 6. března se prezident setká v 10:50 hodin s obyvateli Nýřan a poté ve 12:35 hodin s občany Kralovic. Návštěvu kraje hlava státu završí tiskovou konferencí v 15:30 na zámku Zbiroh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám