Hlavní obsah

Předpremiérovou besedu k inscenaci Zamilovaný Shakespeare hostilo ostravské Knihcentrum

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpremiérové besedy s umělci Národního divadla moravskoslezského o inscenaci činohry Zamilovaný Shakespeare se v pondělí 3. dubna zúčastnil režisér inscenace Radovan Lipus, dramaturgyně inscenace Lenka Lagronová a herci v hlavních rolích Izabela Firlová a Vít Roleček.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.4.2017 Předpremiérová beseda k inscenaci činohry NDM Zamilovaný Shakespeare.

Článek

V hodinové besedě v kavárničce KNIHCENTRA Ostrava umělci přítomné seznámili s cestou, kterou museli urazit od začátku jednání s majiteli práv k uvádění představení až ke konečné podobě, kterou diváci uvidí v premiéře ve středu 6. dubna od 18.30 hodin v divadle Jiřího Myrona.

Základ k divadelní inscenaci položil světově známý film podle původního scénáře, který napsali Marc Norman a Tom Stoppard Zamilovaný Shakespeare. 

Následně vnikla myšlenka zpracovat námět z filmu do divadelního představení. Divadelní adaptace se ujal Lee Hall a spolu s dalšími inscenátory byla inscenace na světě.

V Ostravě je tato hra inscenována jako třetí v České republice. Dramaturgyní představení je dramatička, spisovatelka a dramaturgyně Lenka Lagronová. Režii vzal na svá bedra Radovan Lipus.

Představení se hraje na scéně Davida Baziky, kostýmy navrhla Ha Thanh Špetlíková. Na scéně hraje živá hudba v nastudování Davida Schreibera. Choreografie Jana Hanušová, šerm Marek Sid Tichý.

V inscenaci hraje více než třicet herců činohry Národního divadla moravskoslezského. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám