Hlavní obsah

Požár vážně poškodil rodinný dům v obci Vidče na Vsetínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu přes milion korun způsobil v pondělí 30. března večer požár rodinného domu v obci Vidče na Vsetínsku. V nemocnici skončil majitel domu, který se nadýchal zplodin. Dalších pět osob včetně dvou dětí zranění neutrpělo.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zasažený rodinný dům ve Vidči na Vsetínsku.

Článek

„Tři jednotky hasičů se čtyřmi cisternami několik minut po sedmé hodině večerní vyjely k hlášené události. Velitel zásahu potvrdil požár rodinného domu v suterénu, odkud se po fasádě domu rychle šířil do střešních prostor. Plameny zasáhly nejen sklepní prostory, ale i podbití střechy a střešní konstrukce,“ sdělila tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Z domu hasiči vynesli jednu propan-butanovou lahev. K likvidaci požáru použili čtyři vodní proudy a během krátké chvíle ho lokalizovali ve sklepním prostoru. Likvidaci požáru střechy však velmi komplikovala nedostupnost těchto prostor.

„Hasiči museli rozebrat strop prvního patra, aby se dostali do prostor pod střechou. K uhašení požáru využili jeden proud vody. Poté zkontrolovali dům termokamerou a postupně dohašovali skrytá ohniska. K odvětrání domu využili přetlakovou ventilaci,“ popsala průběh likvidace požáru mluvčí hasičů.

V době vzniku požáru byl dům prázdný, jeho obyvatelé byli na zahradě. Po zaregistrování požáru starší muž vběhl do objektu, přičemž se nadýchal zplodin hoření. Přivolaná zdravotnická záchranná služba ho odvezla do nemocnice. Dalších pět osob včetně dvou dětí vyvázlo bez zranění.

Šetření příčiny vzniku požáru je v kompetenci vyšetřovatele hasičů a Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám