Hlavní obsah

Policisté se připravují na rizikové utkání Zlína s Bratislavou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlá bezpečnostní opatření budou provázet páteční fotbalové utkání v Uherském Hradišti mezi celky FC Fastav Zlín a ŠK Slovan Bratislava. V akci budou stovky policistů.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V pátek 23. června proběhne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherské Hradišti mezinárodní fotbalové utkání Česko-slovenského superpoháru. Utkání jsme vyhodnotili jako rizikové a tomu bude odpovídat rozsah opatření,“ informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

V ulicích města a v blízkosti stadionu budou podle mluvčí dvě stovky policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu.

„Povoláni byli i policisté z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Zapojí se i dvě desítky strážníků uherskohradišťské městské policie a pracovníci bezpečnostní agentury s cílem zajisti bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města. K dispozici budeme mít i policejní vrtulník, který bude situaci monitorovat,“ uvedla Lenka Javorková.                                            

Policisté očekávají příjezd stovek fanoušků nejen ze Zlína, ale i ze Slovenska a jejich družebních fanouškovských základen z Rakouska a Brna, a rovněž návštěvu diváků z Uherského Hradiště. Mezi příznivci z jednotlivých klubů lze očekávat i problémové fanoušky.

Dopravní policisté se zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou koordinovat dopravu. „Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. Upozorňujeme návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty a zjevně podnapilé osoby nebudou na fotbalový stadion vpuštěny,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám