Hlavní obsah

Policie hledá podvedené věřitele

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zahájila trestní řízení proti šestatřicetiletému Martinu Kouřilovi ze Zábřehu. Muž, podezřelý z podvodu, vylákal od důvěřivých lidí přes čtyři miliony korun. Policisté ale nepovažují tuto sumu za konečnou a hledají další podvedené.

Foto: PČR Olomouc

Martin Kouřil připravil věřitele o čtyři miliony korun, policisté ale předpokládají, že suma není konečná.

Článek

"Podezřelý muž  si měl od roku 2010 do června 2011 na základě písemné smlouvy půjčovat různé částky pod příslibem stoprocentního zhodnocení," uvedla policejní mluvčí  KŘP Olomouc Marta Vlachová s tím, že svou činnost provozoval převážně na Zábřežsku. První půjčky včetně slíbeného výnosu Kouřil vrátil, postupně ale s výplatou přestal. 

Proto se někteří znepokojení věřitelé obrátili na policii, která nyní hledá další možné podvedené. "Dosud neupřesněnému počtu věřitelů způsobil škodu přes 4 milióny korun," dodala Vlachová.

Policie žádá všechny občany, kteří s Martinem Kouřilem uzavřeli smlouvu, která dosud zůstala bez plnění, aby volali na  telefonní číslo 974 761 480 nebo na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám