Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod se zaměří na úklid po psech

Novinky, Miroslav Knotek

Sníh zvolna odtává a chodník s přilehlou zelení skýtá nevábný pohled. Po psích miláčcích zde zůstávají hromádky, které zde jejich majitelé zcela bez ostychu zanechali.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Pracovníci našeho úřadu se setkávají především s telefonickými připomínkami občanů, kteří si stěžují, že jejich okolí je doslova poseto psími exkrementy,“ uvedl David Procházka, místostarosta plzeňského centrálního obvodu. „Tento problém se snažíme řešit  tím, že poskytujeme určitý servis zodpovědným pejskařům a od tohoto kroku jsme očekávali, že majitelé budou více dbát na čistotu veřejného prostranství,” poznamenal místostarosta.

I přes veškerou snahu městské policie a úklidových firem, je na území obvodu stále velké množství exkrementů a kázeň pejskařů se, bohužel, nelepší, i když jsou pytlíky na psí exkrementy do stojanů průběžně doplňovány a jsou také k vyzvednutí v budově úřadu. Pytlíky ze stojanů neustále mizí, ale situace na chodnících a trávnících tomu nenasvědčuje.

„Byť vycházíme majitelům psů maximálně vstříc, musíme také zároveň dbát i o životní prostředí na našem obvodě. Proto jsme objednali službu, která bude provádět sběr psích exkrementů a ve spolupráci s Městskou policií Plzeň přistoupíme ke zpřísněným kontrolám a postihům neukázněných pejskařů,” dodal místostarosta Procházka.

Reklama

Výběr článků

Načítám