Hlavní obsah

Plameny zničily pokoj v podkroví rodinného domu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vadný komín zapříčinil v sobotu 17. března požár rodinného domu v Pašovicích na Uherskohradišťsku a způsobil škodu za 250 tisíc korun. „Nikdo nebyl zraněn a díky včasnému nahlášení uchránili hasiči majetek za dva milióny korun,“ řekl v neděli Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pokoj zničený požárem.

Článek

K likvidaci požáru vyjeli v sobotu v 18 hodin profesionální hasiči z požární stanice Uherské Hradiště a Uherský Brod s dobrovolnými hasiči obcí Pašovice a Velký Ořechov.

„V době jejich příjezdu hořelo v podkrovní místnosti a ve stavení se nenacházely žádné osoby. Hasiči v dýchacích přístrojích uhasili požár jedním vysokotlakým proudem vody a s jedním útočným proudem C. Potom rozebírali dřevěný strop a dohašovali ohniska v mezistropu. Teplotu stavebních konstrukcí zkontrolovali termokamerou a zakouřené vnitřní prostory domu odvětrali přetlakovým ventilátorem,“ popsal jejich zásah Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Majitel usedlosti hasičům uvedl, že v době vzniku požáru pracoval na zahradě. „Všiml si, že se kouří ze střechy. Se sousedem vběhli do domu a snažili se požár uhasit jedním hasicím přístrojem. To se jim však nepodařilo,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám