Hlavní obsah

Paddy Kelly vydal společný singl s reggae zpěvákem Gentlemanem, v srpnu přijede do Česka

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězda Michaela Patricka (Paddyho) Kelly strmě stoupá vzhůru. Frontman Kelly Family letos vydal úspěšné sólové album, stal se hvězdou slavné německé reality show, objíždí evropské festivaly a v srpnu vystoupí také v Česku. A mimo to nazpíval duet s celebritou světového formátu.

Foto: Andreas Nowack

Michael Patrick Kelly se s albem iD drží na předních příčkách hudebních žebříčků

Článek

Kdo by si nepamatoval na Paddyho ze slavné vlasaté kapely Kelly Family? Jeho obličej byl hlavním motivem mnoha dívčích pokojíčků v 90. letech. Kdo nedokázal vyjmenovat všechna jména členů Kelly Family, vzpomněl si alespoň na Paddyho. Letos Paddy oslaví čtyřicítku, ale je svěží jako nikdy předtím.

V červnu vydal své již čtvrté autorské album pod názvem iD, které natočil v Londýně a se kterým se drží již několik týdnů v první desítce nejprodávanějších alb Německa.

V této zemi je opravdu prvotřídní hvězdou. V poslední době na sebe upozornil také účinkováním v oblíbené reality show Sing meinen Song na TV Vox, kde se sejde několik celebrit, které vzájemně přezpívávají písně ostatních zúčastněných, a to ve vlastní aranži.

Právě v této reality show se Paddy setkal se světoznámým reggae zpěvákem Gentlemanem, který spolupracoval se zvučnými jmény jako Shaggy, Eric Clapton, Gwen Stefani, Manu Chao nebo Sean Paul. A spolupráce s Paddym na sebe nenechala dlouho čekat.

Paddy s Gentlemanem nazpíval singl iD ze stejnojmenného alba a k písni natočili také klip. Jedná se opravdu o moderní skladbu z této doby a člověk by ani nevěřil, že jejím interpretem je ten malý Paddy z popfolkové rodinky Kellyovců.

České publikum Paddy navštíví 19. srpna, kdy vystoupí na jednodenním festivalu Happy Faces v Sedmihorkách u Turnova. Bude to tak jeho poslední vystoupení v rámci letních open air koncertů a zároveň jediná show mimo německy mluvící země. Na festivalu kromě Paddyho vystoupí také Vlasta Horváth, Alžběta Kolečkářová nebo kapela Public Relations.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám