Hlavní obsah

Otto Ballon Mierny vystavuje další sérii portrétů osobností

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Křížové chodbě Nové radnice v Brně se v pondělí 16. července v 16.00 hodin uskuteční vernisáž fotografií známého fotografa, dokumentaristy, vojenského fotoreportéra, kameramana a pedagoga, nazvaná Osobnosti III.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační foto - Křížová chodba Nové radnice.

Článek

Otto Ballon Mierny se narodil 2. září 1961 ve Vsetíně. Po absolvování Střední průmyslové školy báňské v Ostravě vystudoval dokumentární tvorbu na Filmové akademii múzických umění v Praze. 

První dva roky pracoval v zahraniční redakci České televize. Tři roky působil v tiskové agentuře ČTI. Nejdelší období, dvacet let, pracoval jako fotoreportér v ČTK. V letech 1995-1996 absolvoval Kurz přípravy pro krizové situace Trainning Command-Millitary Academy Vyškov.

Zaznamenával cesty našich nejvyšších státních představitelů na zahraničních cestách. Jako reportér v letech 1994 - 2004 dokumentoval české vojenské mise v Albánii, Bosně, Chorvatsku, Iráku, Kosovu, Kuvajtu, Makedonii, Rwandě, Srbsku a Zaire. Jeho snímky přebíraly naše i zahraniční tiskové agentury i tištěná periodika. Následně působil rok a půl v Dominikánské republice.

V roce 2006 se vrátil do České republiky a jako externista začal učit na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, pracoval jako fotoreportér v brněnské redakci deníku MF Dnes a začal se věnovat extrémizmu, kdy fotil zejména pochody a demonstrace.

K jeho nejznámějším výstavám patří Děti z Gomy (1994), což je sto snímků z uprchlického tábora v Zaire, Irák 2003, Česká armáda v mírových misích (2006), Extremizmus (2012) a Osobnosti I (2016), Osobnosti II (2017) a Osobnosti III (2017).

Reklama

Výběr článků

Načítám