Hlavní obsah

Ostrava přivítala žáky českých logopedických škol na festivalu Slunce dětem

Novinky, Tomáš Majliš

Již podeváté se ve čtvrtek 28. května uskutečnil festival českých logopedických škol s názvem Slunce dětem. Den plný sportu, her a kulturního programu se uskutečnil v salesiánském středisku volného času v Ostravě a navštívily jej školy z celé České republiky a letos také ze Slovenska.

Foto: Taťjana Adamovská

Festival českých logopedických škol Slunce dětem

Článek

Festival Slunce dětem se stal v průběhu let již tradičním místem setkávání pedagogů a žáků českých logopedických škol, kterého se účastní děti nejrůznějšího věku od předškoláků až po žáky devátých tříd.

Během letošního ročníku festivalu se mohli žáci pod vedením zkušených lezců naučit zdolávat lezeckou stěnu a slaňovat, vyzkoušeli celou řadu sportovních disciplín, nebo vzájemně soupeřili během fotbalových utkání. Mnohé děti byly v Ostravě vůbec poprvé a velkým zážitkem tak pro ně byla návštěva Dolní oblasti Vítkovice a technického muzea.

Vyvrcholením celého dne bylo závěrečné vystoupení, na jehož přípravě se podílely všechny školy, které se festivalu zúčastnily. Děti z každé školy si připravily vlastní krátký program, který předvedly početnému publiku. Diváci tak mohli zhlédnout hudební a dramatická čísla, nebo malé bubeníky.

„Jsem ráda, že se i letošní ročník festivalu vydařil a těším se na příští jubilejní desátý ročník,” řekla Taťjana Adamovská, zřizovatelka Základní školy logopedické, jejíž pedagogové se podíleli na organizaci celého festivalu.

Základní škola logopedická působí v Ostravě již od roku 1994 a věnuje se vzdělávání žáků s logopedickými obtížemi, s vadami zraku, poruchami autistického spektra a s poruchami učení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám