Hlavní obsah

Ostrava hostila čtvrtý kvalifikační turnaj na Mistrovství ČR 2010

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravská základní škola na ulici Volgogradská v sobotu 13. listopadu hostila závěrečný turnaj kvalifikace pro Mistrovství ČR 2010, které se bude konat právě v Ostravě již poslední víkend v měsíci 26. až 28. listopadu v Hotelu Vista.

Foto: Tomáš Vítámvás
Článek

Na turnaji se sešlo mnoho hráčů, kteří se v závěru sezóny pokoušeli na poslední chvíli proklouznout na postupové příčky v jedné z pěti kategorií, nebo naopak příčky postupové hájit proti těm, kteří ještě postup zdaleka vybojovaný neměli.

V tomto směru pak nejvíce zářil Jiří Nakládal z Dragons Brno, který se prostřílel až na bronzovou příčku. Podobně na tom byl také Martin Mareš ze Šprtmejkrů Ostrava, který podlehl ve finálovém souboji Dragonu Miroslavu Škorpíkovi.

Z nepostupových do postupových příček se pak rychlostí vichřice prohnali také Jan Kubečka (Šprtmejkři Ostrava) a Michal Prudík (Šneci Kohoutovice). Těsně se totéž nepovedlo Vojtěchu Ludvíkovi (ZEKATEL Žďár nad Sázavou), který zůstal v pozici náhradníka. Svoji postupovou příčku naopak neuhájili například Karel Racek (Prague NHL) či Vít Boháček (Dragons Brno).

V kategorii žen byl turnaj ve znamení boje o vítězství v Českém poháru 2010. Petra Zajíčková (BHL A. Počtová Žďár nad Sázavou) hájila náskok téměř šedesáti bodů na druhou Foltýnovou a třetí Veroniku Grabinskou.

Grabinské se nedařilo a tak po několikaletém kralování hráček Frýdku Místku bude Český pohár kategorie ženy měnit svého držitele. A přestože nejlepší ženou turnaje byla Milada Foltýnová (Prague NHL), Zajíčková uhájila vysoký náskok v čele bodování. Závěrečný turnaj tak již na čele Českého poháru 2010 nemůže nic změnit.

V kategorii starší žáci byl nejlepší Václav Tůma jun. (Sokol Stochov) a nejlepším mladším žákem byl František Macháček jun. (BHL A. Počtová Žďár n. S.).

Informace o turnajích a soutěžích jsou k dispozici na webu Šprtmejkrů Ostrava a také na stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz/ a na www.ushsbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám