Hlavní obsah

Ostrava bude po 19 letech hostit soutěž Gayman

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých devatenácti letech se do Moravskoslezské metropole vrací finále soutěže Gayman. Ostrava tak příští rok, kromě Duhového plesu, bude také finálovým městem Česko Slovenského klání o nejsympatičtějšího gaye.

Foto: Marian Kajzer

Zleva: Robert Kučera (2.vice Gayman 2017), Marco Tornesse (Mr. Gay Universe 2017), Lukáš Grečko (Gayman 2017),Jaroslav Huňát (1.vice Gayman 2017)

Článek

Poslední finále (Gayman ČR) se v Ostravě konalo v roce 1999, a to v Domě Kultury. Tenkrát v porotě zasedla ještě herečka a "máma" gayů, Helena Růžičková. Hlavním hostem byl Petr Kotvald. Vítězem se stal Tom Fránek z Prostějova.

Gayman Česko Slovenska je pokračovatelem Gay Man ČR, jenž byla soutěž sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla a je označována za jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly v minulosti obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

Soutěž začíná křtem, následuje casting a po té několikadenní soustředění finalistů. Celý ročník končí samotným gala finále. To se nově koná většinou v průběhu září. 

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou Gayman ČR. Od roku 2012 je soutěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako Gayman Česko Slovenska. Je jedinou opravdovou soutěží mužské krásy, sympatií a inteligence určené pro gaye a gay friendly muže v ČR a SR s tradicí od roku 1992.

Finále 2018 se tak přibližuje také Slovensku, jelikož 7 let se finále konalo v Praze, a také Polsku, kde se v létě odehraje Mr. Gay Europe 2018. Tam bude Slovensko reprezentovat právě letošní vítěz Lukáš Grečko. O tom, kdo bude zastupovat ČR, se jedná.

Gala finále Gayman Česko Slovenska se uskuteční za přítomnosti mnoha osobností (účast přislíbil také Mr. Gay Universe 2017 Marco Tornesse), novinářů a kamer 22. září 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám