Hlavní obsah

Originální vánoční dárek nabídli organizátoři Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě předtím, než obrovským aplausem vestoje pro Ondřeje Havelku a jeho Melody Makers skončil 9. listopadu čtvrtý ročník Mezinárodního hudebního festivalu F. L. Věka, avizovali organizátoři hudebním příznivcům možnost zakoupení poukazu na ABO vstupenku 2015, který může být vítaným vánočním dárkem.

Foto: Dana Ehlová

Prodej dárkových poukazů na ABO vstupenku 2015 začal 1. prosince na informačních centrech v Dobrušce a Novém Městě nad Metují.

Článek

Již druhým rokem tak je možné s velkým časovým předstihem získat poukaz na abonentku pro další ročník MHF F. L. Věka, čímž jeho majitel vyřeší hned dvě věci najednou - poukázka jednak poslouží jako hodnotný a originální vánoční dárek pro samotného držitele či jemu blízkého člověka a navíc bude zárukou dobrého místa v koncertních prostorech pátého festivalového ročníku.

Umělecký ředitel festivalu Pavel Svoboda už totiž naznačil, že si dramaturgie 2015 v ničem nezadá s tou letošní, možná ji ještě překoná. Velkou hvězdou se stane sólista Metropolitní opery v New Yorku Štefan Margita, festivalovému publiku se představí také vynikající mladý houslista Jan Mráček, letošní vítěz prestižní soutěže ve Vídni, přirovnávané k tenisovému grand slamu.

Posluchači se opět stanou svědky světové premiéry skladby, kterou na objednávku festivalu napíše skladatel, publicista, moderátor a rozhlasový manažer Lukáš Hurník.

Už tato tři jména naznačují, že investice do dárkového poukazu se vyplatí. Vedle avizovaných umělců se však v programu objeví celá řada komorních koncertů, recitálů a orchestrálních projektů, které posluchači jistě ocení.

Dárkové poukazy mají hodnotu devět set korun a prodej probíhá od 1. prosince v informačních centrech v Dobrušce a Novém Městě nad Metují. Jejich majitelé je pak od 10. srpna 2015 budou moci na „íčku“ v Dobrušce vyměnit za abonentní vstupenku na 5. ročník hudebního festivalu F. L. Věka nebo směnu realizovat až těsně před prvním koncertem.     

Reklama

Výběr článků

Načítám