Hlavní obsah

Opuštění a týraní psi umístění v trojském útulku měli hezké Vánoce díky dárcům

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Štědrý den přišlo do pražského psího útulku v Troji přes 3000 návštěvníků, kteří přinesli pro zvířata krmení i finance. Městská policie, pod které zařízení spadá, jim tímto děkuje. Jsou zde jak opuštění, tak týraní psi, ale i zaběhnutí a vystresovaní z takzvané zábavní pyrotechniky.

Foto: MPP
Článek

Exploze působí každoročně na psychiku zvířat, ale i malých dětí, velmi negativně. Oslavy události, že jsme o rok starší, připomínají frontovou linii.

Vánoce byly štědré, Silvestr opět stresující

„Lidí, kteří podporují útulky pražské městské policie během celého kalendářního roku, je obrovská spousta. Za to jim patří naše veliké poděkování. Stejně jako každý rok se nejvíce dárků sešlo v trojském útulku v prosinci. Na konci roku dostala opuštěná zvířata 7590 kg suchého krmení, 404 kg dek, podložek a ručníků, 63 kusů pelíšků a téměř 70 kusů různých chovatelských potřeb. Konkrétně na Štědrý den prošlo trojským útulkem neuvěřitelných 3 tisíce návštěvníků, kteří donesli, vedle dalších dárků, také 3700 kg suchého krmení. Návštěvníci a sponzoři také přispěli finančními příspěvky, a to ve výši 21 tisíc korun,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Suché krmení vydrží zvířatům na 7 až 8 měsíců. Nový domov našlo na Štědrý den také 10 zvířecích obyvatel útulku.

Pro opuštěné kočky je zřízen útulek MPP v Dolních Měcholupech.

Reklama

Výběr článků

Načítám