Hlavní obsah

Opravy silnic v jihočeské metropoli komplikují život řidičům i chodcům

Novinky, Martin Smrček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidičům komplikuje cesta uzavřený viadukt na Rudolfovské třídě v Českých Budějovicích u nádraží. Objízdné trasy jsou vedeny přes městskou část Mladé v Českých Budějovicích. Nová uzavírka se objevila na Žižkově třídě z důvodu kompletní rekonstrukce chodníků, silnice a mnoho dalšího.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Od 2. dubna do 14. října je uzavřen viadukt v Českých Budějovicích na Rudolfovské třídě z důvodu modernizace železničního koridoru - dále bude viadukt uzavřen od 1. března 2013 do 3. června téhož roku. Pod uzavřený viadukt na Rudolfovské třídě smí jezdit pouze záchranářský sbor a MHD, osobní vozidla musí jezdit po objízdné trase. Po ní se jim cesta prodlouží o několik kilometrů.

Další dlouhodobá uzavírka v Českých Budějovicích je na Žižkově třídě, která spojuje Senovážné náměstí a autobusové nádraží (OC Mercury.) Tato uzavírka probíhá od 2. července do 29. listopadu. Na Žižkové třídě dochází ke kompletní obnově chodníků a silnice, kanalizace, vodovodního řádu, veřejného osvětlení i přeložky parovodu. Rekonstrukce je spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Obnovení Žižkovy třídy stojí 21,4 milionů korun.

V obou případech jsou objízdné trasy velmi dobře označeny. V Novohradské ulici jsou namalované přechody pro chodce, ale nejsou správně označené svislou vodorovnou značkou. Tato dopravní značka je namontovaná na sloupu, který zakrývá semafor, a je otočená o 90°, takže značka směřuje směrem k chodníku, nikoliv viditelně pro přijíždějící řidiče.

Přechody pro chodce tu tak zmizely dva (je tudy vedena objízdná trasa na Suché Vrbné). Je to tím, že zde byly instalovány přenosné semafory, jak pro přechod pro chodce, tak motorová vozidla. Zhruba čtrnáct dní fungovaly semafory, které šly celé dny, ale poté rozhodl českobudějovický magistrát, že přes den se bude signalizace vypínat, protože není dostatečně vytížená přes den a vznikají kolony. Autor tohoto článku osobně zhruba před půldruhým měsícem navštívil magistrát, na odboru dopravy přislíbili nápravu. Zatím se ale nic nezměnilo. Nejbližší přechod pro chodce na Novohradské ulici se správným označením je o kilometr dál u Dopravního podniku města České Budějovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám