Hlavní obsah

Opravy chodníků a komunikací ve Frýdku-Místku jsou v plném proudu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci technických služeb v těchto dnech nezahálejí a pustili se naplno do rekonstrukce ploch před domy v ulicích Anenská, Klicperova a Třanovského. Zároveň opravují výtluky a síťové trhliny na komunikacích v ulicích Ostravská a Frýdlantská, následně přijdou na řadu ulice Bezručova a 28. října.

Foto: Jana Matějíková

Klicperova

Článek

„Na Anenské jsme začali s opravou plochy před jedním z panelových domů, konkrétně před vchody s číslem popisným 627 až 629. Před garážemi i vchody vybudují naši zaměstnanci novou zpevněnou plochu a také chodník z asfaltobetonu. Nově pak vyznačíme 14 parkovacích míst, včetně 2 stání pro invalidy. Jedno z těchto stání vybudujeme ze zatravňovacích dlaždic, protože se nachází v blízkosti stromů,“ uvedl předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že práce by měly být hotovy do konce dubna.

V současné době se pracuje také v ulici Klicperova, kde prochází opravou místní komunikace i chodníky. „Povrch vozovky se celoplošně odfrézuje. Následně dostane nový asfaltobetonový povrch, který získají také chodníky, včetně těch přístupových k obytným domům. A obdobně bude opraven také chodník na přilehlé ulici Třanovského, a to v její spodní části před obytným domem s číslem popisným 387 až 392. I zde budou opraveny přístupové chodníky k jednotlivým vchodům domu,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že i zde by měly být práce hotovy do konce dubna.

Dokončena je již oprava zpevněné plochy před mateřskou školou Naděje na ulici K Hájku ve Frýdku. „Zde jsme vyměnili stávající litý asfalt za nový asfaltobetonový povrch. Některé části nevyužívaných zpevněných ploch jsme odtěžili a následně zatravnili. Stávající vstupy včetně schodiště jsme vybourali a nově vybetonovali. Obdobné práce jsme realizovali také v mateřské škole na ulici Olbrachtova,“ doplnil Jaromír Kohut.

Reklama

Výběr článků

Načítám