Hlavní obsah

Od soboty bude v centru Ostravy uzavřena Českobratrská ulice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českobratrská ulice vedoucí centrem Ostravy bude od soboty 13. května mezi Nádražní ulicí až po Sokolskou třídu uzavřena. Bude zde probíhat rozsáhlá rekonstrukce, která počítá s opravou inženýrských sítí, včetně vodovodu, kanalizace a plynovodu. V tomto úseku bude vyloučena automobilová doprava.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12. 5.2017 V sobotu 13.5. začíná rekonstrukce Českobratrské ulice. Pohled na křižovatku Nádražní ulice a Českobratské.

Článek

Rekonstrukce Českobratrské ulice bude probíhat v termínu od 13. května do 3. ledna 2018.

Rekonstruovaná bude také vozovka a chodníky, počítá se s vybudováním nových zastávek městské hromadné dopravy a přechodů pro chodce. V době oprav nebude v obou směrech fungovat trolejbusová zastávka Husův sad. Ta bude přemístěna na zastávku Konzervatoř. Po rekonstrukci budou obě zastávky MHD nově posunuty k Husově ulici a bude na ně navazovat přechod pro chodce se světelnou signalizací.

„Předpokládané investiční náklady na modernizaci tohoto úseku hrazené z rozpočtu města jsou 33,5 miliónu korun. Hotovo by mělo být na počátku roku 2018. Budeme se ale snažit předání hotové stavby urychlit,” sdělil náměstek primátora města Ostravy Břetislav Riger.

Dopravu v Českobratrské ulici čeká několik výluk:

Hned první výluka místní hromadné dopravy je naplánovaná na víkend 13. a 14. května. V celé trase budou trolejbusy nahrazeny autobusovou dopravou, která bude jezdit odklonem po ulici Nádražní - 30. dubna - Sokolská třída.

Bude se pracovat na úpravách trolejbusového vedení, které bude přeloženo na jednu stranu. Trolejbusy tak budou od 15. května jezdit kyvadlově.

Další výluka bude o prázdninách, kdy městská hromadná doprava po Českobratrské ulici nebude jezdit vůbec. Místo nich budou jezdit autobusy po objízdných trasách.

Automobilová doprava:

Pro automobilovou dopravu platí úplná uzavírka, a to od 13. května 2017 až po 31. října 2017 s vyznačenými objížďkami.

Pro pěší:

Pro pěší bude provoz zachován. V místě výkopů budou provizorní lávky, stejně tak bude zajištěn přístup k nemovitostem.

Harmonogram postupu prací na ulici Českobratrské ulici:

13. 5. - 14. 5. 2017: Výluka dopravy MHD v délce dvou dnů. Úprava trolejbusového vedení, zahájení prací na rekonstrukci plynovodu.

15. 5. - 1. 7. 2017: Zahájení prací na rekonstrukci kanalizace a vodovodu (pravá strana od ulice Nádražní), pokračování rekonstrukce plynovodu.

2. 7. - 2. 9. 2017: Výluka dopravy MHD v délce 63 dnů, pokračování prací na rekonstrukci kanalizace, vodovodu a plynovodu. Zahájení prací na rekonstrukci vozovky.

3. 9. 2017 - 3. 1. 2018: Dokončení prací na rekonstrukci vodovodu, plynovodu, vozovky a chodníků.

Městská hromadná doprava bude organizována ve čtyřech etapách. - viz ww.dpo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám