Hlavní obsah

Občané Prahy 10 přivítali jaro, na náměstí se jich sešlo několik tisíc

Novinky, Marek Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba tři tisíce návštěvníku dnes využilo prosluněného počasí a přišlo na Kubánské náměstí v Praze 10, kde se konaly každoroční Jarní slavnosti. Akce pořádaná radnicí Prahy 10 lákala kromě kulturního programu také na farmářské trhy.

Foto: Miroslav Hynšt (ÚMČ Praha 10)

Pohled na Kubánské náměstí.

Článek

Čerstvá zelenina, uzenina, ale i mezinárodní kuchyně či vyřezávané loutky. Sortiment stánkařů byl rozmanitý. Nejvíce šly na odbyt syrové buřty, organizátoři totiž na náměstí připravili místo, kde si je mohl každý zdarma podle libosti opéct.

„Z hlediska tržeb to byl velmi vydařený ročník, vždy to hodně záleží na počasí a to se letos opravdu povedlo,” uvedl stánkař Petr Malina, který ve svém stánku prodával čerstvý med.

Dalším překvapením byly květiny, které přítomným dámám rozdávala starostka Prahy 10 Radmila Kleslová. „Potěšilo mě to. Kytička je zasazená v květináči, tak mi snad dlouho vydrží,” svěřila se jedna z obdarovaných dam Ilona Matějovská.

 V rámci slavností vystoupila i kapela Patrola Šlapeto, která k pódiu přilákala jednoznačně největší množství diváků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám