Hlavní obsah

Novinkové album Odd Gifts Ondřeje Galušky nazvané Migrant Songs se dočkalo svého křtu

Novinky, Tomáš Kopečný

Úterní večer v pražské Malostranské besedě patřil křtu nového alba indie popové kapely The Odd Gifts. Celkově druhá deska v pořadí nese název Migrants Songs a jak sám název napovídá, tematicky a v různých perspektivách naráží na současnou migrační vlnu.

Foto: Archív Odd Gifts
Článek

The Odd Gifts jsou sólovým projektem Ondřeje Galušky. Po první nahrávce, která jim vyšla před čtyřmi lety, nyní přichází s novou deskou Migrant Songs, na které z různých úhlů pohledu nahlíží na fenomén stěhování národů. Deska nabízí pestrou směsici stylů, která stojí za poslech, pokud hledáte něco jiného a neobyčejného na současné hudební scéně.

Deska je zajímavá, i co se týče hudebních hostů. Podíleli se na ní např. James Harries, Alasdair Bouch, Justin Lavash, či Bijou Camara. Žádný z nich při úterním výjimečném hudebním večeru v Malostranské besedě samozřejmě nechyběl. 

Za projektem The Odd Gifts stojí Ondřej Galuška, kytarista, pozounista a zpěvák, kterého fanoušci mohou již znát z formace Eggnoise. Naživo pak v projektu účinkují další členové skupiny Eggnoise Jaryn Janek, Michael Nosek a Jan Mizler. V roce 2012 vydali desku s názvem O.G. and the Odd Gifts, jež byla pořadem Neon na ČRo Pardubice zařazena mezi 14 nejlepších desek roku a rovněž získala Harvest Prize na nezávislých hudebních cenách TAIS Awards. Aktuální druhá deska je venku od letošního 30. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám