Hlavní obsah

Nově zrekonstruovaná baseballová hřiště v Hluboké pokřtí All Star Game

Novinky, Petr Pokorný

Letošní 20. červen se natrvalo zapíše do dějin hlubockého baseballu. V tento den totiž hlubočtí Sokolové plánují slavnostní otevření čtveřice svých hřišť, které v současné době procházejí rozsáhlou rekonstrukcí.

Foto: Hluboká Baseball and Softball Club

Rekonstrukce baseballových a softballových hřišť v hlubockém sportovně relaxačním areálu je v plném proudu.

Článek

Na hlavní, nově upravenou, odvodněnou a zatravněnou plochu navíc vyběhnou jako první nejlepší tuzemští hráči tohoto původem anglického a Amerikou proslaveného sportu.

„Poprvé v historii zde přivítáme mužskou baseballovou reprezentaci, která sehraje All Star Game proti výběru extraligy. Zároveň ve stejném termínu bude probíhat Český baseballový pohár 11tiletých hráčů. Odhadujeme, že na čtveřici zmodernizovaných hřišť se setká najednou okolo 400 hráčů různých věkových kategorií. Bude to skutečný svátek baseballu v městském sportovně relaxačním areálu,“ uvedl předseda Baseball and Softball Clubu Hluboká nad Vltavou David Šťastný.

Investice za více než 15 milionů

Rekonstrukce hřišť s celkovými náklady více než 15 milionů korun začala loni v říjnu a nyní je v plném proudu. Po téměř pěti letech marné snahy se klubu, který loni oslavil čtvrtstoletí své existence, podařilo získat dotaci ve výši 7,5 milionu korun ze zdrojů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Dalších osm milionů korun přidalo ze svého rozpočtu město Hluboká nad Vltavou. Nutná modernizace hracích ploch a jejich zázemí tak mohla konečně začít.

„Stavební práce probíhají vcelku plynule, k čemuž přispěla letošní mírná zima. Po jejich dokončení začátkem dubna budou všechna čtyři hřiště nově vybavena závlahou a aktivní drenáží. Budují se nové střídačky, ploty a hlavně prvky pro zvýšení bezpečnosti na hřišti. K dispozici bude několik nových pálkařských klecí z toho jedna krytá, aby trénink mohl probíhat naplno i v zimě,“ poznamenal Šťastný.

Baseball and softball Club, hrající soutěže pod značkou Sokol Hluboká, byl založen místními mladými nadšenci v roce 1994 a v současné době má zhruba 230 členů. Podle svého předsedy má stejně jako další aktivity ve stále se rozvíjejícím hlubockém sportovně relaxačním areálu velkou podporu města i Jihočeského kraje.

Sport pro všechny

„Město podporuje sportovní aktivity všech bez rozdílu. Věk, ani sportovní výkonnost, zde nehraje žádnou roli. Už ze samotného názvu areálu vyplývá, že je určen všem a každý si zde najde své. Především díky tomu se areál těší také významné podpoře Jihočeského kraje,“ konstatoval sportovní ředitel baseball klubu Martin Mužík.

Hlubocký areál, který je jedním z nejkomplexnějších sportovně relaxačních areálů v České republice, navštíví ročně přes 100 tisíc návštěvníků. Své místo si zde najdou všechny věkové skupiny od dětí po seniory, stejně jako rekreační či aktivní sportovci. Areál má zázemí pro baseball a softball, basketbal, plážový volejbal, pétanque, stolní tenis, golf, adventure golf, badminton a mnoho dalších sportovních disciplín. Za návštěvu stojí Adrenalin park a Dětský svět.

V areálu u Vltavy je k dispozici také půjčovna sportovního vybavení, nabízející široké spektrum sportovních pomůcek. Od míčů, pálek a herních setů přes koloběžky, elektrokola, motorové skútry či elektronické longboardy po mořské kajaky, paddleboardy a motorové čluny.

Reklama

Výběr článků

Načítám