Hlavní obsah

Nové dětské hřiště na Ostravské ve Frýdku-Místku bude mít jako první ve městě trampolínu

Novinky, Jana Matějíková

Vedení statutárního města Frýdek-Místek pravidelně investuje do obnovy i do výstavby nových certifikovaných dětských hřišť. Nyní jich je na území města třicet šest.

Foto: Jana Matějíková

Vnitroblok - hřiště

Článek

Nejnovějším je hřiště v Sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice, které bylo dokončeno na sklonku loňského roku. V nejbližších dnech bude zahájena výstavba nového dětského hřiště ve vnitrobloku ulic Kolaříkova, Fibichova, Ostravská a Vrchlického v Místku.

Jedná se o plochu, která projde kompletní obnovou. O nové podobě vnitrobloku si rozhodli sami obyvatelé dané lokality, a to formou dotazníkového šetření.

Současné asfaltové hřiště, které tvoří většinu dané plochy, bude vybouráno, odstraněny budou i betonové zídky, sušáky na prádlo a staré kovové herní prvky. Velká část plochy bude zatravněna a doplněna novými spojovacími chodníky. V jedné části pak vznikne zbrusu nové dětské hřiště.

Chybět nebudou ani nové lavičky a odpadkové koše. Upraveny budou přístupové chodníky k domům a vysazeny zde budou i další stromy a keře.

„Nové dětské hřiště bude unikátní. Jako první ve městě bude mít zbrusu nový herní prvek, který na žádném hřišti ve městě není, a to trampolínu zapuštěnou do terénu. Na hřišti budou hned dvě. Samozřejmě nebude chybět pískoviště, závěsné i pružinové houpačky, houpací hnízdo, kolotoč a prolézací herní sestava s klouzačkou. Povrch hřiště pod herními prvky bude z barevné z lité pryže, která tlumí náraz a v případě pádu snižuje riziko poranění. Hřiště bude také oploceno a bude uzamykatelné, jako již většina hřišť ve městě,“ řekl primátor Michal Pobucký, který věří, že děti si hřiště užijí a obyvatelé dané lokality budou s revitalizací celé plochy vnitrobloku spokojeni.

Práce by měly být zahájeny v polovině května. Realizovat je bude městská společnost TS a. s. za necelých 5,4 milionu korun, což je o 600 tisíc méně, než byla předpokládaná cena podle projektové dokumentace.

Reklama

Výběr článků

Načítám