Hlavní obsah

Nepřijel mi odvoz, vysvětloval pomočený řidič s dvěma promile, proč sedl za volant

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani špatné počasí neodradí některé řidiče, aby nesedli s alkoholem v krvi za volant. Nebo si možná říkají, protože je zima, zatopíme i zevnitř. Ale tekutiny musejí i z těla ven, takže se stalo, že jeden ze zadržených řidičů vyvrávoral hlídce v ústrety značně pomočený.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Ve středu v časných ranních hodinách si hlídka strážníků ze sedmého pražského obvodu v Jankovcově ulici všimla muže, který šel k zaparkovanému vozidlu a jevil známky podnapilosti.

Jeho chůze byla nejistá, vrávoral a navíc byl zjevně pomočen. Muž poté, co nasedl do vozidla, se prudce rozjel. Autohlídka se proto okamžitě rozjela za vozidlem a za pomoci výstražného zvukového a světelného zařízení řidiče v ulici U Vody zastavila.

„Při kontrole dokladů se muž hlídce přiznal ke konzumaci alkoholu. Jsem opilý, už hodinu čekám na odvoz, který nepřijel, proto jsem to risknul, řekl strážníkům,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Provedenou orientační zkouškou bylo řidiči naměřeno 2,21 promile alkoholu v dechu. Pro podezření ze spáchání trestného činu byl muž předán Policii ČR k dalšímu opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám