Hlavní obsah

Nejlepší westernoví jezdci v Polkovicích

Novinky, Michal Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejúspěšnější jezdci na westernových koních se zúčastnili předávání cen vítězům Středomoravského westernového poháru 2012, který proběhl jako součást přátelských westernových závodů v Polkovicích.

Článek

Přes dvacet koní a jezdců předvedlo divákům svou obratnost, rychlost a techniku jízdy na westernových závodech v Polkovicích (okres Přerov). V pískové aréně se pod širým nebem utkali v disciplínách jak přiježděnostních (Trail, Horsemanship), tak rychlostních (Pole Bending - slalom kolem tyčí, Barrel Race - závod kolem barelů, Rescue Race a Keyhole Race), které jsou díky své dynamice, rychlosti a adrenalinu pro diváky nejatraktivnější.

Celodenní program doplněný ukázkami práce s lasem a kolty v podání Romany Konečné alias "Romanity" odpoledne vyvrcholil slavnostním nástupem všech zúčastněných za doprovodu hudby a slavnostních fanfár, kdy byly nejlepším jezdcům v rámci Středomoravského westernového poháru předány poháry a pamětní plakety.

Nejlepšími jezdci se letos stali v jednotlivých disciplínách Ondra Pavlíček, Kateřina Jurajdová, Zdeňka Juráňová, Monika Marešová a v juniorské kategorii Hana Hausnerová a Monika Spálovská.

Letošní první ročník poháru pod záštitou občanského sdružení Westerňáci byl tvořen několika dílčími závody pořádanými v Rajnochovicích, Polkovicích, Jankovicích a Bezměrově. Soutěžilo se v bodovaných disciplínách: Trail, Horsemanship, Pleasure, Pole Bending, Barrel Race, a to jak v kategorii Open (pro všechny jezdce bez rozdílu věku), tak i v kategorii mládeže do 18 let.

Na webu www.westernaci.cz najdete podrobné informace o průběhu a pravidlech poháru.

Hlavní myšlenkou bylo vytvořit pro westernové jezdce společnou soutěž, které by se mohli účastnit jezdci a koně všech kategorií, bez toho, aniž by museli mít speciální jezdeckou licenci. Dále pak podpořit mládež a začínající jezdce a více přiblížit westernový sport široké veřejnosti.

V průběhu léta, kdy závody probíhaly, se na jednotlivých kolbištích za bohaté účasti diváků z řad příznivců tohoto oblíbeného jezdeckého sportu předvedla více než stovka koní a jezdců amatérů i profesionálů. Věřme, že příští ročník poháru bude minimálně stejně tak pestrý, bohatý na účast a divácky atraktivní, jako ten letošní.

Reklama

Výběr článků

Načítám