Hlavní obsah

Nechtělo se mu pracovat, tak prodával drogy

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes tři měsíce kriminalisté mapovali jednání mladého muže, který si na Broumovsku a Policku sám vytvořil nové pracovní místo, leč s aktivitou nezákonnou a zdraví poškozující. Začátkem týdne mu policisté další činnost překazili. Drogy rozhodně nemínili tolerovat.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

V pondělí 26. května nad ránem náchodští kriminalisté spolu se zásahovou jednotkou z Hradce Králové zadrželi na Broumovsku muže, kterého delší dobu sledovali pro přechovávání a distribuci omamných a psychotropních látek, konkrétně pervitinu.

Osmadvacetiletého muže zadrželi, protože dlouhodobě obchodoval s omamnými a psychotropními látkami, tzv. dealoval zakázanou látku metamfitamin hydrochlorid. Nyní probíhají výslechy svědků, ale již nyní je zřejmé, že se obchodování s pervitinem muž věnoval na plný úvazek. Jiné zaměstnání neměl a z těchto aktivit si opatřoval prostředky na živobytí. Zadržený byl také uživatelem pervitinu.

„Muž si drogy porůznu opatřoval ve větším množství, pak je rozděloval na menší dávky a s těmi obchodoval. Nedovolené omamné a psychotropní látky distribuoval za úplatu nebo výměnou, či zdarma minimálně 30 osobám a utržil za ně desítky tisíc korun,” informovala mluvčí Policie ČR v Náchodě Eva Prachařová.

Muži hrozí dvou až desetiletý trest odnětí svobody. Ve středu na něho soud uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám