Hlavní obsah

Nástupiště MHD před hlavním nádraží v Brně je opět v rekonstrukci

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastávka MHD u 1. koleje před brněnským hlavním nádražím je v současné době mimo provoz z důvodu rekonstrukce povrchu. Cestující mohou na svoje obvyklé spoje nastupovat na dočasně zřízené zastávce v Benešově ulici.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Stavební práce probíhají podle předem stanoveného plánu úprav přepravního uzlu a ve spolupráci s městskou částí Brno-střed. Na provoz tramvajových a autobusových linek by rekonstrukce neměla mít žádný vliv.

„MHD nebude těmito pracemi ovlivněna. Povrchy budou měněny na všech nástupištích. Práce budou probíhat na etapy až do konce srpna,“ konstatoval technický ředitel Dopravního podniku města Brna Jaromír Holec.

Zastávka na 1. koleji pro linky 1, 2, 4, P6, N89, N92, N95, N97 a N98 je přeložena asi o 100 metrů zpět před obchodní dům Letmo. Linka č. 9 má aktuální zastávku na nástupišti u koleje č. 6 pod hotelem Grand (Zelný trh, náměstí Svobody a Českou po dobu oprav vynechává).

Aktuální rekonstrukce nástupiště by měla trvat maximálně dva týdny, tedy nejdéle do 30. července. Po této době budou cestující chodit po zcela nové dlažbě. Jak dlouho vydrží v dobrém stavu bude záležet jen na nich.

Na nedávno opraveném prostředním nástupišti je již nyní vidět nevýhoda použitých světlejších dlaždic. Právě na nich zůstávají zejména u laviček a odpadkových košů tmavé šmouhy a skvrny po vylitých nápojích, upadlých zmrzlinách a dalších předmětech, kterými se házející netrefili do koše.

Reklama

Výběr článků

Načítám