Hlavní obsah

Na Vysočině začala sezóna integrovaného závěsného kuželníku

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. června proběhlo v rámci 1. ligy integrovaného závěsného kuželníku ČSOB Cup 3. kolo v dětském středisku Březejc. Turnaj byl pořádán Asociací integrovaných sportů o. s. - iSK Vysočina ve spolupráci s Handicap Sport Clubem o. s. Velké Meziříčí.

Foto: archiv iSk Vysočina

Turnaj se konal v dětském středisku Březejc.

Článek

Turnaj integrovaného závěsného kuželníku byl uspořádán v historii Kraje Vysočina již po druhé. Pořadatelé se tak snaží rozšířit integrující sportovní aktivity v kraji a navazují na úspěšné turnaje v integrované boccii v Osové Bítýšce, který má před sebou v letošním roce již celkově 4. ročník.

Turnaje se zúčastnilo 10 družstev s celkovým počtem 33 hráčů s 10 doprovody, a to z Žabovřesk nad Ohří, Staré a Nové Paky a dále domácí družstva Bubáků a HSCVM.

Turnaj proběhl za nádherného počasí v Dětském středisku Březejc. Každý z hráčů musel odehrát celkem 20 hodů do plného kuželníku a 20 hodů odrážkových. Z celodenního zápolení vyšlo jako vítězné družstvo Pačáků ze Staré Paky s celkovým počtem 399 kuželek, na druhém místě se umístilo domácí družstvo HSCVM s celkovým počtem 377 kuželek a třetí místo obsadilo družstvo Lavičáků celkovým počtem 376 kuželek.  

V jednotlivcích, což je neoficiální soutěž, se na prvním místě umístil Jan Pelikán z družstva Pačáků s celkovým počtem 143 kuželek, na druhém místě se umístil Ladislav Pech z družstva Normáků s počtem 142 kuželek a na třetím místě Petr Malec z družstva Lavičáků s počtem 133 kuželek.  

Vyhlášení výsledků turnaje bylo provedeno za přítomnosti zástupce jednoho ze sponzorů turnaje Jitky Kafkové ze společnosti M. S. Quatro, Vaše finanční inteligence, pobočka Velké Meziříčí.

Pořadatelé děkují asistentům a stavěčům kuželek, studentkám II. B Biskupského gymnázia Žďár nad Sázavou, zaměstnancům firmy M. S. Quatro  Velkém Meziříčí a kamarádům.

Dále patří poděkování vedoucímu Mgr. Miroslavu Štěpánkovi a zaměstnancům Dětského střediska Březejc za zajištění veškerého zázemí pro sportovce, sponzorům Kraji Vysočina, Městu Velké Meziříčí, Wiegel C.Z., žárové  inkování s. r. o. Velké Meziříčí, Vezeko s. r. o. Velké Meziříčí a generálnímu sponzoru iSK Vysočina společnosti Maso Žďársko. 

Pokud budete mít zájem, navštivte stránky www.iskvysocina.cz, kde se dozvíte další informace o našich aktivitách, podíváte se na videa a fotografie z našich akcí a můžete se přidat k našim sportovním aktivitám. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám