Hlavní obsah

Na tradiční výstavě Letní iluze XI. v Holešově vystavuje padesát výtvarníků

Novinky, Dana Ehlová

Slavnostní vernisáží byla ve čtvrtek 12. září zahájena ve velkém sále holešovského zámku tradiční výstava holešovských výtvarníků Letní iluze XI. Zahájení se setkalo s mimořádným zájmem veřejnosti, která zaplnila nejen noblesní výstavní prostor, ale i další přiléhající.

Foto: Dana Ehlová

Výstava Letní iluze XI. se koná ve velkém sále holešovského zámku.

Článek

Zatímco na úvod vernisáže, která začala v 17 hodin, pohovořil Karel Bartošek, v rámci kulturního programu vystoupilo hudební duo Vlaďka Dvořáková a Jiří Kuhl. Potom už návštěvníci mohli obdivovat souhrnnou výstavu, na níž jsou k vidění nejen kresby, malby a fotografie, ale také grafiky, plastiky a užité umění. Mezi návštěvníky nechyběli jak představitelé města, tak exposlanec PSP ČR Josef Smýkal.

Z kumštýřů, kteří v rámci této výstavy vystavují poměrně pravidelně, prezentují i letos svoji tvorbu například malířky Jitka Sadílková a Libuše Matulová, ale také fotografové Robert Rohál, Nelly Billová nebo Vlastimil Matulík. Nová jména zastupují například mladí fotografové - Eliška Palečková a Jaromír Tomšů, který má shodou okolností samostatnou výstavu v holešovské kavárně Cinema.  

Z dalších výtvarníků se letos představují malíř Milan Režňák, Bára Winklerová (malba na hedvábí), fotograf Jaroslav Bachner, malíř a fotograf Tomáš Krejčí nebo malíř Roman Juráň.

"Výstava je to opravdu unikátní a velice pestrá. Může potěšit každého, kdo má rád ať už obrazy, fotky, malované hedvábí nebo třeba dřevořezby. Já tady nakonec prezentuji šest černobílých fotografií, které jsou na plátně. U pěti fotek mám navíc krátké básničky, ty mi napsala kamarádka Jana Ledinová," uvedl Robert Rohál.

"Je jen škoda, že při zahajování nebylo řečníkům moc rozumět. Možná to bylo tím velkým prostorem či nevhodným ozvučením, nevím, ale je fakt, že lidé, co byli vzadu v sále, docela dost hlučeli, jako by ani nepřišli na vernisáž, kde přece na začátku bývá nějaké úvodní slovo a program," dodal Robert Rohál.

Výstava Letní iluze XI., kterou zorganizovalo město Holešov, Městské kulturní středisko a holešovští výtvarníci, je instalována ve velkém sále holešovského zámku a potrvá do 27. října. Otevřena bude denně kromě pondělí vždy od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.  

Reklama

Výběr článků

Načítám