Hlavní obsah

Na šumavském Špičáku se o víkendu poprvé rozjede vlek na Spodní Šanci

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. ledna se poprvé otevře pro veřejnost rodinná sjezdovka Spodní Šance, kde byl postaven nový vlek.

Foto: Karel Samec

V sobotu 4. ledna se poprvé otevře pro veřejnost rodinná sjezdovka Spodní Šance, kde byl postaven nový vlek.

Článek

Celý měsíc od zahájení zimní sezóny museli kvůli nepřejícímu počasí lyžaři počkat na premiérové spuštění nového vleku a otevření sjezdovky Spodní Šance.

Areál do jejího vybudování před sezónou investoval 8 miliónů korun. Určená je především pro rodiny s dětmi nebo méně pokročilé lyžaře a výuku lyžování.

„Jak už jsme avizovali, podařilo se nám sjezdovku díky zasněžování připravit a otevřeme ji pro veřejnost v sobotu 4. ledna. Leží na ní mezi 20 – 30 centimetry sněhu," uvedl Radek Vaniš ze Ski Špičák. 

Sjezdovka je dlouhá 650 metrů s šířkou alpských parametrů mezi 70–120 metry a mírným sklonem. Je zde instalována i časomíra, kde si každý může změřit, jak rychle projede vytyčenou slalomovou trať.

Spodní Šance je dojezdem černé sjezdovky Šance, která je nejprudší v České republice. Kvůli tomu byla pro veřejnost dříve obtížně dostupná. Nyní, když se dočkala svého vlastního přepravního zařízení a zcela jistě disponuje potenciálem stát se velice oblíbenou sjezdovkou.

Středisko díky novému vleku zvýšilo také svoji přepravní kapacitu o 1200 lidí za hodinu na celkových 7550 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám