Hlavní obsah

Na procházce lesem našel dělostřelecký granát

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělostřelecký granát našel v neděli 9. dubna v lese za Kroměříží sedmatřicetiletý muž. Přivolaný policejní pyrotechnik munici odvezl k odbornému zničení.

Foto: Policie ČR

Protipancéřový dělostřelecký granát.

Článek

„V neděli odpoledne nalezl muž za Kroměříží nedaleko místní části Vážany při procházce lesem předmět připomínající vojenskou munici. Se střelivem nijak nemanipuloval a zavolal na linku 158. Na místo nálezu vyjeli ihned kroměřížští policisté, kteří prostor zajistili. Munici si odborně převzal přivolaný pyrotechnik z Brna a odvezl ji ke zničení. Uvedl, že se jedná o protipancéřový dělostřelecký granát ráže padesát milimetrů pocházející z období druhé světové války,“ informovala v úterý 11. dubna policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Podle policistky se nálezce zachoval velmi správně, když s granátem nemanipuloval a ihned vyrozuměl policii. „Upozorňujeme všechny, kteří se ocitnou v obdobné situaci, aby netknuté střelivo ponechali na místě nálezu a ihned zavolali na tísňovou linku Policie ČR 158,“ zdůraznila Simona Kyšnerová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám